Xbox 360 Haxxor??! Pwned?!!

Gamepro 'da yayınlanan bir habere göre, Xbox 360 için ilk çalışan modchip'lerin yapıldığı söylentisi yayıldı. "Zaten kopya oyun oynanıyordu 360'ta" demeyin. Firmware update'i haricinde çalışan bir modchip daha önce yapılmamıştı. X-ICE Modchip 1.0 adındaki modçiple oyunların çalışması için çok uzun bir işlem gerektiği söyleniyor.

Buraya kadar Gamepro'dan aldığım haber tamam. Ancak yaptığım ufak bir araştırma, bu modchip'in henüz çıkmamış olabileceğini, hatta fake olabileceğini gösteriyor. Modçipin isminin geçtiği sitelerde referans olarak gösterilen www.icemodchip.com alımış ama henüz açık değil. İnternetteki birçok forumda da bunun fake bir haber olduğu konuşuluyor.

Bu haber fake olabilir, birisi GamePro'yu yemiş olabilir. Ama artık esas soru icemodchip'in fake olup olmadığı veya 360'ın çiplenip çiplenemeyeceği değil, 360'ın ne zaman çipleneceği. Kırık mühendisleri ve hacker'ları yeni nesil bir konsolun "bekaretini bozmak" kadar tatmin edecek bir şey yoktur çünkü ve ellerinden hiçbir şey kurtulamaz.

Yorumlar

Rattlehead dedi ki…
Şu güne kadar aldığım orjinal oyun sayısı iki elin parmaklarını geçti(yani gururluyum,onurluyum..vs.).11 tane.Tabi ekrankartı,dergi...promosyonu olanlar dışında.Yalnız aldığım en pahalı orjinal oyun HL2-Episode One;onunda fiyatı malum.Bu konsolların oyunları ise tarihe karışmadan 40ytl'nin altına düşmüyor.Yani şöyle taş gibi bir bilgisayarın fiyatı 2000-3000$ iken en pahalı oyun bile 60-70$'ı geçmiyor.ama mevzu konsol olunca durum değişiyor,nerdeyse 3-4 oyun yerine ikinci bir konsol alabilecek duruma düşüyoruz.Şimdi yeni chip üretmelerini takdir etmiyorum ama fiyatları düşürmedikleri sürece ya bu chip üretimine maruz kalacaklar ya da herkes o kazık bir kere yenir mantığında PC alımına şevkedilecek(hem daha kullanışlı,hem daha kolay kontrol edilebilir,hem de Personal(ne alaka şimdi),üstelik oyunları da ucuz ve kaliteli(mesela hiçbir konsol oyunu fallout olamaz)).Ne bilim işte,hackerlara kolay gelsin(!)...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anime, çizgi film değildir!

388@0

12'den 20. Güne Zıplayış