Demek oyun yapımını öğrenmek istiyorsunuz?

İşte size fırsat: Next-Generation sitesi sizi oyun yapımı hakkında her konuda eğitecek 50 kitabın incelendiği bir araştırma hazırlamış. Araştırmayı hazırlayan Ernest Adams "Bu kitapların hepsini okuduğumu iddia edemem. Ama bu listeyi çok saygı duyduğum oyun yapımcılarından aldığım tavsiyelerle oluşturdum " diyor.

Kitapların altında toplandığı kategoriler:
1- Oyun teorisi
2- Oyun tasarımı pratikleri
3- Senaryo ve akış yazımları
4- Grafik tasarım
5- Müzik ve ses
6- Online topluluk yönetimi
7- Oyunların tarihi
8- Sosyoloji
9- İnsanlar, projeler ve işler
10- Diğer medya ve yararlı konular
11- Arkaplanlar
12- İlham kaynakları

Eğer oyun yapımıyla CİDDİ OLARAK (daha ne kadar vurgulayabilirim bilmiyorum) ilgileniyorsanız, bu çalışmadan çok iyi bir başlangıç noktası olabilir sizin için.

Yorumlar

Dışı bizi, içi oyun yapımcısını yakar. Oyun yapımıyla uğraşmış, basit de olsa bir eser sunabilmiş olanlar bunun ne kadar zor bir iş olduğunu biliyordur zaten. "Aklımda bir oyun var, Doom gibi ama Starcraft havası da sezilmiyor değil" diye dolananlar mümkünse bu kitabı yesinler. Seluloz faydalı bir besindir.
Adsız dedi ki…
"Senaryo ve akış yazımları" eseri bir yerden bulmak lazım aslında :q
Blaxis dedi ki…
Kitabın ismi değil o :) Kitapların altında toplandığı konu başlığı. Oyun senaryoları ve oyun akış şemalarının nasıl yazılacağı üzerine.
Adsız dedi ki…
Ehm feci tongaya düştük (tonga bir ülke değildir ?!) Ve bir şey daha, yazıyı adam akıllı okumadan yorum yapmamak gerekliymiş, bir kelime bile çok saçma* sonuçlara neden olabiliyor :q Ayrıca kitabın tam adını da buldum "Game Writing: Narrative Skills for Videogames"
Rattlehead dedi ki…
Bunun gibi eserler daha çok,oyun yapmış ama başarılı olamamış kişiler için geçerlidir galiba.Yani Türkiye'de çok satılır(veya okunur neyse işte) ama bi işe yaramaz çünkü okuyan kişi bunu oynamak için yapılmayan bir eser olduğunu anlayınca,pek eski şevkinin kalacağını sanmıyorum.ama yararlı olacağı kesin,en azından oyun yapıcam diyen yurdum insanının %90'ını bu semalardan silip,gürültü kirliliğini engelleyecektir.Hem geri kalanlar da daha sakin bir ortamda çalışma fırsatı bulacaklardır :D.Umarım bu karamsarlığımı hoş görür ve artık commentlerime ambargo koymaz sinan abi,ya rabbim:D

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anime, çizgi film değildir!

388@0

12'den 20. Güne Zıplayış