Katamari'yi seviyorlar


Zaman gayet efendi, kendi halinde akarken bir noktada internet icat oldu. Belki mertlik bozulmadı , ama tuhaf şeyler olmaya başladığını kabul etmek gerek. Nasıl olduğunu anlamadığımız şekilde bizim Mahir'in dünya çapında ünlenmesinden, birbirini hiç tanımayan yüzlerce insanın bir forumda kesin bir saat belirleyip New York'un en ünlü müzesinde "Burada domates satmalısınız!" diye bağırdıktan sonra deli gibi sağa sola koşturmalarına kadar tuhaf şeyler. Özellikle de işin içinde Japon icadı olan çekiç kafalı, 1 santimetre boyundaki ve işi gücü tuhaf şekilli bir topu yuvarlamak olan "Tüm Kozmoz'un Prensi" varsa, iş tamamen çığırından çıkabiliyor.

Oynayan herkesin üzerinde bir şekilde etki bırakan Katamari Damacy oyunundan bahsediyorum. Ülkem insanları Knight Online'dan, PES'den, CS'den kafalarını kaldırsalar bile içinde top olan bu tür "gay" oyunları kabul edemeyecekleri için pek bilinmese de, Katamari Damacy çok üstün bir zeka ürünü bir oyun. Tek yaptığınız yapışkan bir top olan Katamari'nizi yuvarlamak ve üzerine yapıştırdığınız nesnelerle büyümesini sağlamak. Hepsi bu. İlk başta toz yumağı, çer çöp, ataç, düğme topladığınız Katamari'nizle birlikte siz de giderek çığırdan çıkmaya başlıyorsunuz. Kuş, kedi, top, insan, araba, ağaç, bina, gökdelen, ada, gezegen... Sanırım anladınız. Denemediyseniz, yeterince tuhaf değilsiniz demektir.

Ama denediyseniz bile sizden tuhaf olanlar da var. Tüm dünyada anlamsız bir şekilde bir "internet kültürü ikonu" olma yolunda hızla ilerliyor Katamari Damacy. Eurogamer.Net sitesinin yaptığı bir araştırmada, oyundaki karakterlerin ve diyalogların dünyanın en olmadık yerlerinde insanların karşısına çıkması anlatılıyor. Katamari şeklinde pastalardan, alakasız tuvalet kapılarına çizilmiş "King of All Cosmos" grafitilerine (Oooh! I feel all the cosmos!), dikiş nakış setlerinden gün batımına karşı zıplaya zıplaya gezen Prince of All Cosmos tiplemelerine kadar, bir manyaklık haline gelmek üzere Katamari Damacy, hatta gelmiş de geçmiş bile!

Ülkemizde görsek bu tür şeylere alışabilir miyiz? Vitrin mankenlerine tecavüz edilen, sonra da sarılıp uyunulan; izinsiz gösteri yapıyorlar diye polislerle palyaço ve ibişlerin çatıştığı; mağaza açılışında kurban kesilirken dua eden Donald Duck ve Mickey Mouse'un görüntülendiği bir ülkede yaşıyoruz. Taksim meydanında Prince of All Cosmos kılığında gezen bir cosplay'ciye "Dur bak kozmoz öyle hissedilmez, böyle hissedilir..." diye girişile de bilir, gayet normal de karşılanabilir. Denemek isteyen?


"All your bases are belong to us!"

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Playstation 2'ye sahip olmadığım hiç hiç bir zaman oynayamadığım oyundur kendileri,kısmet değilmiş ne yapalım (:
Ragnor dedi ki…
Manyak heryerde manyaktır. Ama şu uzakdoğudakiler daha bir manyak! Garip adamlar, garip şekillerde kendilerini kaptırıyorlar.

Bizdekilere gelince, manyak falan değil, düpedüz gerzek bunlar. Aslında onlardan daha bol varda, işte bunlar aradan sıyrılıp gerzeklik derecelerini daha bir yukarı çıkaranlar.

Katamari oynamadım tabii, ve sözlerimi Eric Cartman'ın muhtemelen katamari için söyleyeceği bir sözle kapatayım "- Katamari is gay!".


Not1: Katamari aslında gayet orijinal bir fikre sahip, herzaman ve heryerde bu tip oyunların çoğalmasını destekliyorum.

Not2: Görüldüğü üzere yukarıdaki yorum gayet saçma. Ee tabi sırf birşeyler yazmış olmak için yazarsan böyle olur. Söz bir dahaki sefere sadece söyleyecek lafım olduğunda yazacağım.
Adsız dedi ki…
Yaa bu Mahir'i İzmir Bornova'da görmüştüm bir kez yıllar önce zaten kendiside orada yaşıyordu galiba;böylece dünyadan göçmeden Mahir'i de kanlı canlı görmüş olmuştuk!!
Adsız dedi ki…
Türkiye'de orjinalini raflarda göremediğimiz oyunlardan biridir kendisi, bizim de pek oynama şansımız olmadı bu yüzden.
Adsız dedi ki…
Ben Katamari Damacy Oynuyordum Ama Spin-Off'un Çatır Çutur Gelişine Şahit Olup Direk Spin-Off'a Geçtim Ve Ablacım Sen Her Kimsen Son Şansın👎😂 2006 Senesinde Yazılmış Ama Olsun 2009 Da Başlayanda Bendim Hatta Katamari Damacy Hakkında Oldukça Eski YouTube Ve Redditim Bile Vardı Ama Saçma Gereksiz Telif Hakları Göndere Göndere Hesaplarımı Kapattırdılar 2015 Senesine E-Posta Adresim İstenmeyen Epostalardan Çöktü Sonrada Benim Katamariciliğimden Esinlenen Anti-Katamarili Denen Koskoca Messileri 2017 Senesinde Doğurmuş Bulunmaktayım O Zaman Seni De Anti-Katamarililere Katalım Abla İstermisin Hatta Çöken YouTube Kanalımı Şimdi Yeniden Katamaridede İyisin Diyorlar Twitch Açar Ve YT Yayın Kitini Etkinleştirip Katamariden Peynir Ekmek Gibi Canlı Yayın Yapabilirim Katamarinden Ne İstersin Söyle Abla Yapalım😂😂😂😂

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anime, çizgi film değildir!

388@0

12'den 20. Güne Zıplayış