"Ekbenk! Vat e *********!!!"

"Bir gün bir Amerikalı, bir Japon, bir de Türk..." temalı Akbank reklamına uyuz olan benden başka birisi var mı? Amerika'lı teknolojiyi icat etmekle, Japon geliştirmekle övünürken Türk ne yapıyor? Sıfır çalışmayla, telefonla kredi almakla övünüyor. Sanki kredi alıp cayır cayır harcamak matah bir şeymiş gibi Türk'ün bir de "ohoo, bırakın bunları..." deyişi yok mu. Kap odunu makinistin yanına kadar kovala herifi! "Lütfen sayın ajanslar, reklamlarda verdiğiniz mesaja azıcık daha dikkat edin" diyeceğim burada, ama yarısı boşa gidecek...

Bu arada yaz aylarından birinde (hepsi birbirine benziyor, karıştırıyorum) bir akşam üstü yorgunluk atmak için derginin karşısındaki pastanede otururken açılan ultra geyik sonucunda reklam dünyasının en iyileri ve en kötülerini seçmiştik. Uzun tartışmalar sonunda Fırat, Gorcan The Abi, Oğuz ve bendenizden oluşan yüksek konsorsiyum'a göre

EN İYİ REKLAM: Regal (çataaaaa!)
EN KÖTÜ REKLAM: Nazo meyva suları (var mı nazooo gibisiii???!)

olarak belirlendi... Vatana millete hayırlı olsun...

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Tesadüfen bugün gördüm bahsi geçen reklamı,vallahi benimde ilgimi çekti Türk vatandaşının ilginçlik derecesine varan pişkin davranışları.Bu arada Legal reklamı da bir ara olay olmuştu;tokat mevzusuna reklamı kırpmışlardı.İlginç şeyler bunlar :p (:
Adsız dedi ki…
"Cep telefonu dostum, yüzyılın icadı" deniyormuş orada. Yeni öğrendim anca.

Reklamın ikinci versiyonu ortaya salınmış durumda. Özellikle Ntv'de iyi ce çığırından çıktı bu iş.
Adsız dedi ki…
Keyif çeeek (!)
Adsız dedi ki…
Açıkçası, Akbank reklamına "Türk işi" demek bile ağır gibi geliyor bana.

Hayır, basit bir fıkraya dayandırılmış olmasından tutun, bu olayın klasik Türk tembelliğe bağlanmasına kadar herşey ayrı bir rezillik.

Ama o kadar da kötü değil. Tren var, yolcular falan var. Hem yeşillik var böyle.. Doğal. Doğayı sevelim. Sevmeyelim mi yani?

Doğayı severken beynimizi de sağlam tutalım ama. O da lazım bize.. *Püşk*

hııı.. ne diyorduuuum... tabiiiiiiii...
Adsız dedi ki…
Ben de nefret ediyorum o reklamdan,
Ama başka bir açıdan bakacak olursak da;
Gerçekler böyle...
Kaan dedi ki…
Benim bu reklamdan anladığım şey şudur... Meksikalı güzide oyuncumuz ve Japon güzide oyuncumuz teknolojide yarışırken bizim Türk eleman ise çıkardığı "takoz" telefonla "20 dakikada kredi ihtiyacına cevap verilmesi gereken biri" kadar aciz bir insan...

Bu kadar mı aciziz ?
Adsız dedi ki…
Türkiye'deki reklam ajanslarının muhtemelen "toplumun düşünce yapısı yüzünden dünyanın en az çalışması ve üretmesi gereken" reklam ajansları olarak görürüm hep. Eh, sen tutupta sabahtan akşama kadar "Gelinim Olur Musun" evi izleyen bir toplumun insanlarının "vaaar mı Nazoo gibisii?" den ötesini vermeye çalışırsan, anlamazlar. Vereceksin 1980'ler Türkiye'sinin müzikli reklamlarını, vereceksin Ayşe Teyze'yi (bir ara örgütlenmişti bunlar), vereceksin İdaş Alf'ını (ulan Alf o işte, İdaş yaratağı diyorlar bi de) işte o zaman ekrana bön bön bakacaklar, "hanım bizde bundan alalım bi dene" diyecekler.
Hah, olay ve sebep budur kanımca.
Adsız dedi ki…
Harbiden de "Nazo" gibisi yok :)
Adsız dedi ki…
Yaw Amerikalıyla, Japon telefonlarını övüyolar Türk gelip "banada 20 dakika da kredi sağlanıyor" diyor. NE ALAKKAAAA!!!!
Adsız dedi ki…
bi çilek genç odası raklamı vardı birde, televizyondan soğutuyordu nerdeyse beni, aman aman valla..

çileenk geanç odası(!), öeh..
Yahuda dedi ki…
Var mıı Nazooğ gibiisii?
Daha kötüsü de vardı gerçi.
Hüptrik! O törnteybılın arkasındaki ineği görünce az kalsın bu genç yaşımda kalp krizi geçirecektim. Yazık bu gençliğimize yazık.
Adsız dedi ki…
Regal reklamı gerçekten saf bir al beni reklamıydı, sevmiştim eğlenceliydi..

Nazo reklamı berbat olmasına karşın Endülüs boya'nın reklamı ayrı berbattır, reklamda boyacılar neş'e içinde şarkı söylerken şarkıya yine aynı neş'e düzeyinde bir şapkanın da şarkıya karışması ayrı bir dengesizlikti.
Pathologic dedi ki…
En kötü reklam "kekstra" reklamıdır bence.Hani şu "Gürbüz tam bir canavar" ile başlayıp devam eden iğrenç şarkılı uyuz reklam.
Adsız dedi ki…
Nazo mazo ama hala adından söz ettiriyor;demek ki bu ve diğerleri iyi reklammış ki yıllar sonra bile hatırlanıyor değil mi ey commentatorlar ve eyy sinanpaşa!!.

Ya da Pepsi'nin Lobelto Kaalos reklamını kim unutabilir!!!.
Adsız dedi ki…
Bu reklamla ilgili geçen hafta Penguen'de bir karikatür vardı. Kimindi hatırlamıyorum ama konuyu çok iyi özetliyodu =)
Adsız dedi ki…
Regal reklamlarının daha sonraki bölümlerinde ise adam kuşa soruyodu hangi makinayı seçeceksin diye ki kuş doğal olarak pahalı olanı seçiyodu.Mesajı anlaşılmıştır umarım.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anime, çizgi film değildir!

388@0

12'den 20. Güne Zıplayış