Lütfen yapmayın...

Sevgili arkadaşlar, bazılarınızın forumlarda ve mesajlarda Level'da kalan arkadaşlarımıza yönelik rencide edici yazılar yazıldığını görüyorum. Lütfen bunu yapmayın. Bizler nasıl ekonomik olarak zorluk çekiyorsak ve geleceğimizden endişe duyuyorsak, onlar da manevi olarak çok zorluk çekiyorlar yeni yönetim ve büyük şirket içine entegre olma konusunda ve benzer bir endişeyi paylaşıyorlar... Dergi aleyhine gelecek eleştirilerin, üst yönetimden nasıl tepki alabileceğinden korktuklarından biraz sert ve politik davranıyorlar.

Onlar hala arkadaşımız... Kendilerine bir şans verildi ve bu şansı en iyi şekilde kullanmak istiyorlar. Sizden ricam, lütfen Level'da kalan, 10 yıllık bir emek birikimini ayakta tutmak için çalışan arkadaşlarımızı kırıcı bir şey yapmamanızdır. Özellikle de Rocko'yu. Yıllarca hiçbir karşılık beklemeden forumlara ve dergiye emek sarf etti Şefik. Bizim ayrılışımız sürecinde yaptığı bazı şeyler yanlış olabilir, ama unutmayın ki sonuçta bir iş yapıyoruz. Duygusallık bazı durumlarda arka planda kalmalı.

Yorumlar

Tassadar dedi ki…
Aslında Sinan Üstad %100 haklı. Sisteme uymak zorunda olduğu için yapmak zorunda kalmış olabilir. Örneğin Amatör Yazar olmak isteyen burada yorum yapan arkadaşlar LEVEL'den şimdi teklif alsa "Hayır ben Sinan Abinin dergisine ihanet edemem. Satışı azalır falan deyip işi red mi edecekler". Rocko'nun yaptığı yanlış davranışlar olabilir ama bu kadar kızacak davranışlar değil sanırım. Bu arada Dergi ismi ne zaman açıklanacak yaklaşık olarak Sinan Üstad(Master...Master... Masteeer...:)
Enes dedi ki…
Aslında doğru söylüyor Sinan abi. Fırsatçılık da doğal bir eylem. İnsan ilişkilerini işinin ardına atmakta aynı şekilde doğal...
Adsız dedi ki…
Profesyonel çalışan insanlar böyle şeyler yapabilirler. Kimseyi düzeni belli bir dergiyi gözü kapalı bıraktırıp yeni bir oluşuma gitmeye zorlayamazsınız. O insanlarında geçinmek zorunda oldukları unutmayalım. Bende daha Level almayacağım ama bu nedenle fanatiklik yapmak gerekmiyor..
Adsız dedi ki…
inşallah level ın satışlardı düşük olurda aydın doğan dergiyi kapatır.
Next_Gen_Ceo dedi ki…
Burası başlığı değil belki ama Sinan bey siz yürüyün biz yanınızdayız yazımı yetmiyor burda yazı yazmaya dünden hevesli yetenekli genç arkadaşlarımız çok biraz onlar yazar birazda siz eklersiniz bir şekilde bişeyler yapılır.
Ama şunu biliyorum cidden yaptığınız iş okadar cesurcaki ne diyeyim benim gibi yılların dergisini bir anda elinin tersi ile itmesine sebeb oldu.
Sonuna kadar yanınızdayız ama yeni derginizi her seferinde satın alarak ama abone olarak ama size amatör yazılar göndererek yeterki siz şu açığımız var yardım deyin yeter:)

Bu arada eski derginizin forumlarında olan istenmeyen olayların sonu ancak siz dergi çıkarttığınızda son bulacak gibi.
Bu arada sonuçta yeni bir dergi kuruluyor herşey sıfırdan başlıyor hernekadar sizler ile 100. sayıyı saymış olsakta yeniden bir 100 saymak zevkli olacak,yolunuz açık olsun bol şans ve nezaman yardım gerekirse burdaki herkez maddi manevi bişey beklemeden size yardım etmeye hazırdır saygılar...
Adsız dedi ki…
Dergide kalan arkadaşlara haksızlık ediliyor bence bu ülkede ekmek aslanın ağzındayken nasıl bıraksın işini.Hiç kimsenin onları rencide etmeye hakkıda yok.Herkes kendi kaderini yaşar.Biz yeni çıkacak olan dergiye dönelim hayırlısıyla çıksında.
Adsız dedi ki…
Rüzgar eken fırtına biçer, yapılan güzellik de çirkinlik de yine yapana döner. Bizler burada tepki göster-e-meyeceksek nerede göstereceğiz Sinan abi? Olgunluğun, inancın ve vicdanın yüzünden yapılan yanlışları sineye çekebilirsin ancak bizler -en azından ben- kapitalizme sizin gibi karşı duracakları yerde kucak açan her kim olursa olsun tepkimi göstermek istiyorum. "Herkesin bir fiyatı vardır" mantığını genç bünyelere zerk ede ede bu hale geldi bu ülke; para babaları siyasilerle kolkola girerek aydınlanmanın, bilgilenmenin, üretimin, özgürlüğün önünü kapadı senelerce ve hala devam ediyorlar... Bu beş kuruş etmeyen ve izlemek istemediğim tiyatro, benim her ay bütün bu rezillikleri görmemek, hatırlamamak, yer yer unutmak için aldığım dergiye de sirayet edince ve çok sevdiğim -sizler artık ailemden birileri gibi oldunuz, cidden- siz yazarlarını çizerlerini de zor durumda bırakınca; bu zor durumda bırakma da yine sizinle aynı havayı solumuş adamların tepkisizlikleriyle dramatikleşmişken, az müsaade edin de biz de bir şeyler karalayıp "uyutulmadığımızı" hatırlatalım bir yerlere. Bu doğan amcadır, rockodur şudur budur. Bu olayların basamağı olan kim varsa laflarımız onlaradır, sizler müsterih olun.

Saygılar sevgiler efendim.
Adsız dedi ki…
"Her koyun kendi bacağından asılır.Ama asılan koyundan et yemek herkesin hakkı değildir."
Derginin isminin yasal işlemlerin bitmesinden önce belli olabileceğini zannetmiyorum.
Ülkemizde sistemin ne kadar yavaş işliyor, biliyoruz.
Kasım ayından önce dergiyi görmeyi
düşünmek bence saçmalıktır.
Kolay gelsin Sinan Abi.Her zaman yanınızdayız.
Adsız dedi ki…
Arkadaşlar ben size katılamıyorum bence bu en büyük hakarettir çok sevdiğiniz , hakkında hiç kötü düşünmediğiniz bir arkadaşınız durduk yere sizle kavga etse sözlerinizi çarpıtsa ve başkalarına o şekilde iletse kendinizi nasıl hissedersiniz??? Ben ekran başında çok kötü oldum rockonun yaptıklarını duyunca.Bu konuyu açmasını Sinan abinin geniş gönüllülüğüne bağlıyorum ve ona saygım daha da arttı ama rocko benim için öldü (İlk onun yazısını okurdum:( Niye yaptı böyle)

Lütfen sürü psikolojisi eşliğinde yazmayın yorumlarınızı hayalgücünüzde bizzat yaşayın o durumu ve level dergisinde kalanlara sevgimden ,saygımdan ,mantığımdan bişey demeye dilim varmıyor ama
Sinan, Tuğbek ve Serpil'i onlara en ufak bir kötülük yapanlara kızıcak kadar çok sevmemizde bir sakınca göremiyorum

EN BÜYÜK HAYRANINIZ SİNİRMANGA
Adsız dedi ki…
Not bu yazıdaki dokundurmalar hafiften olup yazanlara karşı terbiyesizlik etmek amacı gütmemiştir burası özgür bir ülke ve herkesin düşüncelerini belirtmeye hakkı var kırdıysak affola

sinirmanga
Adsız dedi ki…
Rocko'nun yaptıklarına diyecek sözümüz yok arkadaşlar ama şöyle bir şey var siz forumlara girip bi ton laf söylüyorsunuz adama,sizin yaptığınız da ayıp değil mi?Birini yücelteceksen herkesin içinde,yereceksen bir kenarda köşede tek başına yap demişler büyüklerimiz.ROCKO'ya hepimiz sinirliyiz ama eğer kendisine bir lafnız varsa kendisine mail atın.Yıllar boyunca LEVEL'a emek vermiş FIRAT şuan o derginin başında ve sizin Rocko'ya giydirdiğiniz bölüm de şuan Fırat'ın başında olduğu derginin forumları.ona saygınız olduğunu düşünüyorum.Zaten eski LEVEL'ı gönülden seven ve şuan bu yorum penceresini Forum gibi kullanan bizler Rocko'nun yaptıklarını biliyor muyuz?evet!
tabi siz Fırat'ı da davayı sattı gözüyle görüp sildiyseniz laflarım boşuna demektir.

Zımbılik(uğur)
Adsız dedi ki…
Ben kendi adıma rocko'nun son gelişen olaylar ile ilgili yazıları silmesini sonuna kadar haklı buluyorum. Ama gelin görün ki 8-10 yıl takip ettiğim, iyi kötü para kazandırdığım (mesele bu değil aslında), herşeyden önemlisi daima "güvendiğim" tek derginin internet sitesinde bu şekilde muamele görmek beni üzüyor, çok daha farklı şekillerde halledilebilirdi bu mesele...
Adsız dedi ki…
rocko herzaman kraldan fazla kralcılık yapan biriydi level forumuns yazdığım ufacık bir eleştiriye tahammül edemeyip silmişti
şimdide aynı şeyi yapıyor hep aynı şey oysa sinan abi eleştiriye açık bir insandır şimdi yıllarca birlikte çalıştığı ona o işi veren insanlara aynı şeyi yapıyor bu durum kendisinin nasıl bir kişiliğe sahip olduğunuda gösteriyor umarım yeni dergide onun gibi sırf kraldan çok kralcı fakat en ufak bir aksilikte arkadaşını satanlar olmaz
Alaturka dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Alaturka dedi ki…
Derginin Doğan'a satılmasından sonra meydana gelen sansürü biliyorsunuzdur.Bu gereksiz,saçma ve uyuşma sorunu olan sansürden dolayı,doğal olarak forumlarda başkaldırı başladı.Bu isyan kapitalizm ve uşaklarını eleştirme amaçlıydı.

"Hakaret" içerikli mesajların amacı,daha çok belli bir prestij sahibi üyelerin de seviyelerini sonuna kadar düşürüp,tepkilerini sertçe dile getirecek kadar taştıklarını göstermekti.
Bu sebeple,öveni de söveni de bol bu eylemler akılda kalıyordu.Fakat bazı üyelerin asıl derdimizi anlamayıp,tüm meseleyi kafa göz sokmak olarak algılaması,bizi eylem tarzını değiştirmek zorunda bıraktı.
Yani,bu eylem tarzını zaten değiştirdik Sinan ağabey,ha hala yapan çıkabilir,ama onların bu bashettiğim başkaldırının üyeleriyle bir alakası yoktur.

Umarım onlar da son verirler.
Emre dedi ki…
Demek eylem tarzını deyiştirdiriniz , yani ortada bir orgutlenme var ve bu orgutun bilgisi dışında hiç birşey yapılmıyor. Yanlız bu yaptıgınız ne dedigin gibi Kapitalistlere nede onların uşaklarına . Belki farketmemiş olabilirsin fakat yaptıgınız eleştiriler , laf dalaşları sadece kişiye yönelik. Sanmayınki yok kapitalist akım karşıtı eylemler ıvır zıvır. Yazdıgınız yorumlar ,hakaretler vb. sadece 1-2 kişiye bu demek deyildirki Kapitalistler ve onlarin uşakları. Sizin tek amacınız Sevdiginiz kişilerin ( Sinan , Tuğbek ... ) intikamını almak icin bin dereden su getirmek . Sonuc ne olursa olsun nedeni budur.
Adsız dedi ki…
Göker abinin de çıkardığı bi dergi vardı, bilmiyorum yalan mı oldu ama bu şunu gösteriyor ki bu işler zor... Şimdi ilk sayılarda cd verilmeyebilir. Evet ben de dahil pek çok kişi cd(hatta dvd hatta 8gb dvd) için almıyor ama olduğunda da işe yaramadığını söylemek yanlış olur.(oyun video) Bunun gibi direk maliyetle alakalı sorunlar olacaktır. Ayrıca bir ikiye bölünmüşlükte olacaktır. Buradaki herkesin iki dergiyi de alacak parası olmayabilir. Hepimiz öğrenci insanlarız... Bu yüzden umarım yeni oluşumunuz devamlı olur. Bunu gönülden istiyorum.

Öte yandan Level'i de silmiş değilim. Aboneliğim sürdüğü sürece gelecektir. Takip edeceğim, hem değişimi de gözlemlerim. Ve bu fırsatı iyi değerlendirirlerse okuyacak 2 oyun dergim olur =) Bu korkulduğu kadar kötü bir şey değil kanımca. Ayrıca Fırat Abi'yi severim, umarım o da güzel işler gerçekleştirir.

Sinan abi tüm gönülden başarılı olmanızı istiyorum. Fazla oyun oynayamasam da (vakit bulamıyorum) sizi okumayı seviyorum. Umarım isim konusunda da İngilizce kelimelerden uzaklaşırsınız. Çünkü belirttiğim gibi yıllardır Türkçe'ye sahip çıkan bir derginin fırsat geldiğinde ona sırt çevirmesini kabullenemiyorum...

Sevgiler Saygılar...
ZimDeath
Adsız dedi ki…
Valla ne yazsanız,ne tepki gösterseniz Level'ın dağıldığı gerçeğini değiştirmez.Şimdi bilinçli oyuncular ve okurlar olarak yapmamız gereken şey,yeni dergiye destek vermek.Bu yeni dergiyi ayakta tutmak.
Adsız dedi ki…
CD / DVD ve hatta poster konusuna ben de katılıyorum, ilk zamanlar olmasa da olurlar.
Adsız dedi ki…
Konuyu nasul kaydırdığınızın farkında mısınız???????

Zaten forumlara giden çoğu mesajda küfürü bırakın hafif hakaretler bile yoktu sadece protesto amaçlıydı peki sizin bizim sevdiğimiz şeyler için eylem yapmamıza karışmaya hakkınız var mı??????????


Yok memurlar protesto yapar pkk lılar meclise girer bilmem ne kadar kazık sokulur bizlere ama nedense en küçük şeylerde düşünce özgürlüğünü savunmak için(!) bir taraf susturulmaya çalışılır her türlü düşünceye saygı duyarım ve herkesten de bunu beklerim

SİNİRMANGA
Adsız dedi ki…
Bu durumun sizi rahatsız etmesi çok doğal. Ama dünyanın kuralı bu, milyonlarca yıldır hiç değişmiyor: büyük balık küçük balığı yutar. Ve bu konuda yapılabilecek hiçbirşey yok. Hal böyle iken protesto etmenizin amacı nedir? Birşeyler değişecek olsa anlarım...
Adsız dedi ki…
abi yeni öğrendim...üzüldüm diyecek gibi oluyorum-mutluyum da...bilemedim ne diyim.hayırlı olsun işte...her başlangıç güzeldir(hele kadro bu kadar güzel olduktan sonra)
Adsız dedi ki…
6:48 PM saatinde mesaj atan arkadaşa;

Sindirme politikasına boyun eğecekseniz size bir şey diyemem, suskun ve suskun olmalarından memnun olan çoğunluktan olmak ya da olmamak bireyin kendi tercihidir. Birilerinin iyi kötü sahip olduğu tepkiyi "bir şeyler" değişmese de göstermeleri, kendi varoluşlarına olan saygılarından kaynaklıdır, ötesini arayan zaten bulur...
Adsız dedi ki…
"Bu durumun sizi rahatsız etmesi çok doğal. Ama dünyanın kuralı bu, milyonlarca yıldır hiç değişmiyor: büyük balık küçük balığı yutar. Ve bu konuda yapılabilecek hiçbirşey yok. Hal böyle iken protesto etmenizin amacı nedir? Birşeyler değişecek olsa anlarım..."

Yukarıda bir arkadaş böyle yazmış.Ben de ona cevap vermek istiyorum müsadenizle.

Evet, kapitalizm tam da anlattığın gibi işler.Yani hayvanlar alemi gibi, büyük balık küçük balığı yutar.Ama biz "insan" olarak bir akla sahibiz ve birbirimizi ezerek, öldürerek hayvanlar gibi yaşamayı reddetmeli, insan gibi yaşamanın yolunu aramalıyız.Bana göre kapitalizm / küresel sömürüye dayalı ideoloji yanlıştır ve çökecektir.
Adsız dedi ki…
kapitalizmin çökmesi bir ütopya'dan başka bir şey değildir.insan içgüdüsü kapitalisttir.insanlar her zaman hırs ve arzularına yenik düşmüştür.çoğunluk anlamında konuşuyorum.azınlık her zaman vardır tersi olan.
ayrıca konu nerden nereye geldi.
şirinmanga bazen en güzel ceza kayıtsızlıktır(şahsi düşüncem)
Zımbılik(uğur)
Adsız dedi ki…
Ben protesto edenlerin amacını anlamadığımı söyleyen arkadaşım. Şimdi kimse katılmamış bana. Aslında kendimi ifade edemediğimden olmuş bunlar. Öncelikle bu duruma tepki göstermenizi zaten haklı bulduğumu söylemiştim. "Protesto" derken, insanların, dertlerini anlatmak adına, level forumlarında heba olmasını kastetmiştim. Tepki tabii ki göstermeliyiz eğer durumdan hoşnut değilsek. Ama bunu neden tamamen faydasız bir şekilde yapalım? Madem tepki gösteriyoruz, o zaman bunu dergiyi almayarak, foruma katkıda bulunmayayrak yapmalıyız diye düşünüyorum, hem size, hem de hala level'da çalışanlara yazık değil mi...
Adsız dedi ki…
"Yani hayvanlar alemi gibi, büyük balık küçük balığı yutar.Ama biz "insan" olarak bir akla sahibiz ve birbirimizi ezerek, öldürerek hayvanlar gibi yaşamayı reddetmeli, insan gibi yaşamanın yolunu aramalıyız."

Küresel anlamda düşünürsek (hatta ona bile gerek yok ya), bu kural, dünyalı olduğunu iddia eden insanoğlu için de gayet geçerlidir. Hatta emin ol, eğer mümkün olsaydı, daha farklı şekillerde yaşamayı insanlardan önce hayvanlar öğrenirdi. Evet düşünebilen yaratıklarız, ama belki de en büyük zaafımız bu zaten...
Adsız dedi ki…
Düşünmenin faydasından çok faydasızlığından dem vuranlara ve hatta bunu bir "zaaf" olarak algılayanlara söylenebilecek hem çok hem de az söz vardır. Konunun dağılmaması bağlamında buna karşı söz söylememek sanırım en mantıklısı olacaktır. Düşünce ifade etmek adına yazılan her cümle, bazen kişinin düşüncelerinden farklı şeyleri de anlatır onu okuyanlara; belki de böyle bir hata üzeredir bunu dillendiren arkadaş; o bakımdan ses etmemek de doğrudur belki...

Derginin adını yüceleştirip, "yazarları gitse de koca bir kale hala ayakta" safsatalarıyla kendilerini kandırmayı başarmış, belki bir umut "başkalarını da kandırabilirim" tadında dolanan arkadaşlar, dergilerin değil insanların gerçek olduklarını, derginin kuru bir kağıt parçasından oluştuğunu ve eğer o kuru kağıt parçasına aklındakileri aktarmayan o "kişiler" olmazsa, hiçbir işe yaramayacağını ve o "kale"nin anında ya da kısa zamanda yıkılacağının pek de farkında değiller belki de farkında olmak istemiyorlar... "Gitseler de dergiyi alırız" diyenler de aynı bünyede insanlar ki, zamanla neyin doğru olduğunu neyin yanlış olduğunu, başkalarının yaşadıklarıyla değil de kendi yaşadıklarıyla tecrübe etmek çabası içindelerdir; farkında değiller. Ve hatta bırakın olmasınlar da, herkes kendi yolunu kendi çizer.

Burada kapitalizmi basit, kapitalizm karşıtlarını alaycı ifadelerle hor görenler, gün gelip düzenin parçası olmaktan sıkıldıkları, bunaldıkları ya da daha kötüsü feryat etmeye başladıkları zaman, çalacakları son kapıyı da, bu yazdıklarıyla açılmamak üzere kapatıyor olduklarını unutmasınlar. Mecaz kullanımları az buçuk hayal gücünüzle pekiştirin, işe yarayacağını ümit ederim...
Adsız dedi ki…
Düşünmek hem en güçlü silahımız, hem de en büyük zaafımızdır bana göre. Aya çıktık, Dünya'nın birçok sırrını keşfettik çünkü düşünebiliyoruz. Aynı anda milyonlarca kişiyi öldürebilen silahlar yaptık, tek bir kişinin hırları uğruna milyonlarcasını öldürdük, Dünya'yı pelteye çevirdik çünkü düşünebiliyoruz.. Ya da akıllıyız demek aha doğru olur...

Dergi konusuna girmiyorum bile. Kimine göre doğru, kimine göre yanlıştır, benim tek söylediğim "kaçınılmaz" olduğuydu...
Adsız dedi ki…
Arkadaşlar olaylar sizin düşündüğünüz gibi, beyaz ve siyah kadar net değildir kanımca. Bir tarafta kapitalizm.. Öteki yanda ona karşı duran kahraman hümanizm askerleri mi? Yapmayın allahaşkına... Her iş ticaridir. Olayların bu denli "kahramanlık destanı" gibi yansıtılması çok yanlış, hem de ajite.. Bekleyelim bakalım; işini kim daha iyi yaparsa ona doğru yollanırız.
Adsız dedi ki…
Hayır arkadaşım kapitalizmin çökmesi bir ütopya değil gerçeğin ta kendisidir.Karl Marx sında dediği gibi kapitalizim elbet çökecektir çünkü kendi sonunu kendi hazırlar.Kapitalizmdeki en büyük amaç olan daha fazla kar etme dürtüsü onun kendi sonunu hazırlar.Çünkü daha fazla kar etme dürtüsü daha fazla üretimi ve bunu yapacak emeğinin karşılığını alamayan işçileri yani proleteryayı doğruru işte kapitalizmi çökertecek olanda bu proleteryadır.
Adsız dedi ki…
..."Gitseler de dergiyi alırız" diyenler de aynı bünyede insanlar ki...

takıldım buna afedersin. Niye bu kadar büyütüyosunuz bu olayı. Yani yeni bir dergi açılıyor ve eski sevdiğimiz kişiler burada toplanıyor. Ama eskisi de devam ediyor. Nereden eminsin ki eski derginin bu kadar kötü olacağını ve insanların sadece bir dergi seçme özgürlükleri olduğunu düşünüyorsun. Tartıştığınız şeylere anlam veremiyorum. Boş yere uçuyosunuz. Unutmayın ki eskiden kimse Sinan Akkol'u tanımıyordu. Yazıları sayesinde sevdik. Aynı şey her x dergi ve y yazar için geçerlidir. Şans vermek tabi sizin elinizde ama yıllardır okuduğum dergide ayrılmalar olmuş olsa bile hala sevdiğim bir kaç yazar varsa ve içimde bir alışkanlık duygusu varsa kimseye sormadan bu yeni oluşan derginin yanında alırım Level'i.

Yeni dergiyi zaten takip edeceğiz, sevdiğimiz adamlar orada ama diğerine de hemen tüü kaka demek yanlış. En azından yorum yapmayın. Ya da yapacaksanız etrafta Level'i yaymaya çalışan gibi son derece abuk ifadeler kullanmayın. Bu bir dergi, din değil... Birden fazla seçme hakkımız var...

Kendi adıma düşen pay ise, zaten aboneyim. Level bir süre daha gelecek, Sinan abinin dergiyi zaten takip edeceğim. Bu esnada Level'e hayatımda bir yer edinebilmesi için bir şans tanıyacağım. Oldu abone olmasaydım da verirdim bu şansı. En olmadı fanboy, satış, büyük balık olaylarına girmezdim. Şartları en iyi yazarlar bilir. Neden ayrıldıkları veya ayrılmadıkları onlara kalsın. Siz seviyorsanız yeni dergiye sahip çıkın. Eskisine de şans verme kararı sizin ama gereksiz tartışmalara girmeyin...

diye düşündüm gitti, Sevgiler Saygılar...
ZimDeath
PeaCeMaC dedi ki…
ZimDeath; düşündüklerinle benim düşündüklerim aynı sayılır. Sinan abinin "Lütfen yapmayın" ricasına da katılıyorum, yeni başlangıçtan beri iki iyi dergi temenni ediyorum, olanlara üzüldük ama artık yeni bir derginin doğumu ile de mutlu olmalıyız.

Saygılar ve sevgiler.
Adsız dedi ki…
ZimDeath ve onun gibi düşünen arkadaşlara:

Ortada olduğundan küçük görülecek bir durum mu var o zaman? Sadece sizlerin değil, sizler gibi hayata karşı net ve dik bir duruşu ol-a-mayan insanlar yüzünden, sırf hayata olan "abonelikleri" yüzünden, sırf alışkanlıkları yüzünden, sırf "şans tanımalar" yüzünden bu karteller bu kadar büyüdü, bu gereksiz siyasetçiler gereksizliklerinin milyon katı oy aldılar da o kartellerle kol kola iş çevirmeye devam ettiler, ediyorlar. Yaptığım-ız- şeyi, basit komünistlik -ki alakam yoktur-, şovenizm, tribünlere oynama vs. olarak görebilirsiniz. Uyanmamış / uyanmak istemeyen / "tatlı rüyalar" gören / uyandığında göreceği rezaletin üstesinden gelemeyecek insanların, bu tip bir düşünce içinde olmalarını normal karşılarım. Tabi bu cümle düşüncelere ket vurma, kol bağlattırma olarak değerlendirilmesin; senin bu gruptan olabileceğini, benim ve benim gibi düşünen arkadaşlarımın yazdıklarını "anlamlandıramaman"dan ve hatta "uçmak" olarak değerlendirmenden çözümleyebildim.

Sinan Akkol'u bundan seneler önce tanımamamız, onun ve arkadaşlarının karakterli ve az önce bahsettiğim net ve dik duruşuna saygı duymamamızı mı gerektirir? Level'da çıkacak üç tane oyun incelemesini, "eski günlerin hatrına" okunacak "dergiye zimmetli" yazar arkadaşların üç satır komikliğini okuyacağım diye kişiliğimden ödün veremem, verecek olanlara da ses etmem. Hele senelerdir özenle gerçekleştirdiğim doğan medyasına para kazandırmama eylememi bu yazdıklarım bile değiştiremez. Vatandaş olarak kendimi her daim borçlu hissediyorum, Kurtuluş Savaşı'ndan dem vurup yalandan gözyaşı akıtanlara, sadece doğan'lara para kazandırıp kazandırmadıklarını sormanız yeterli. Bu toprağa olan borç, bu toprakların altını oymaya çalışanlara para kazandırmamaktan geçer arkadaşlar. Şimdi uyuyan arkadaşlar beni korsan "Nihat Genç"likle de itham etmeye başlayabilirler, ve hatta "en azından yorum yapma" ya da "abuk ifadeler kullanma" da diyebilirler. Yazdıklarımdan tapınma anlamı çıkarıp bunun bir din olmadığını, dergi olduğunu da hatırlatan hayırsever insanlar da çıkabilir. Ortada herhangi bir materyali ya da kişiyi değil, bizzat hayatın kendisini iğfal edenler dururken, suçsuz ifadelere karşı durmak sanırım sizler açısından daha kolaydır.

Sizin abonelikleriniz her daim devam etsin, abone olmasanız da alışkanlıklarınız devam etsin, hayatınızda büyük balıklar hep küçük balıkları yutsun, dik durup aç kalanlar yerine, kamburunu çıkartıp önündeki yemeğe razı olanlar hep sizlerden destek görsün; görsün ki aramızdaki fark az buçuk daha anlaşılabilsin.

Saygı ve sevgi sözcüklerinin üç nokta ile sonlandırılıp insanlığa dair güzel anlamlarının külliyen ortadan kaldırılmadığı, "samimiyet" dolu muhabbetlerde görüşmek üzere.
Adsız dedi ki…
=) bombala yüzümde bir hayli tebessüm bıraktın, saolasın... İnsanlara laf sokuşturmayı ve herşeyi senin bildiğini düşünüyo olabilirsin ama karşındaki kişi hakkında en ufak bir bilgin yokken sana tavsiyem, atıp tutmamaya çalış. Abone falan yün filan girişimlerin de süper ötesi. Dedim ya bilgi sahibi değilsen yorum yapma (benim hakkımda en azından bir şey bilmediğini biliyorum, benim hangi şartlar ile dergi okuduğum, sen evde oyun oynarken benim ne yaptığım hakkında bir fikrin yok, lütfen...)
Ayrıca sen benim dediklerim hakkında zerre kadar bir şey anlamamışsın ben de uzatacak değilim. Sadece "saygı" diyorum, biraz daha saygı... Öle diyorum ve ekliyorum, düşündüğün her şeye saygı duyuyorum ben de ama geçecektir. Şu iki dergide çıksın hele bir ortaya, unutulup gidecek hepsi. Eskiden Vogel içinde dev derlerdi ve bu yüzden sevmeyenler vardı Level'i, bunları unutma. Değindiğin çoğu noktayı alıntı yapıp üstüne birşey söylemek isterim ama yok, gerçekten anlamı yok...

Neyse uzatmayalım, söylediklerim senin için bir ifade etmediği sürece anlamsız bir tartışma olur ama "lütfen" yazdıklarına biraz dikkat et...

Sevgiler, saygılar...
ZimDeath

not : Sinan abi burayı pislettiysek de kusura kalma, gerekirse bi tozunu alıverirsin...
Adsız dedi ki…
Seni tanımak gibi bir çaba içinde değilim, tanıma gayretinde de olma gibi bir eylem gerçekleştireceğimi sanmıyorum. Karşındakine, "beni tanımadan konuşma" benzeri sözler söylerken kendin beni tanımadan bir şeyler karalama zahmetine girmişsin. Şimdiye kadar tanıdığın, önünde cips, ellerinde klavye mouse, sabah akşam boş boş oyun oynayan, hayatında iki sayfa okumamış, yazmamış, 1 saat boyunca kendini sorgulayamamış, 5 dakika "gerçek" hayatla yüzleşememiş güruhtan değilim diyeyim, beni biraz tanımış ol; istemeyerek de olsa... Ha bu arada, çok bilmiş arkadaşım, bundan sonra yazılarında kendi adına da konuşursan şu çok vurguladığın saygı ve sevgi ikilisine gerçekten sahip olduğunu düşüneceğim; zira yazdıklarımla burayı pislettiğimi değil, aksine düşüncelerimi paylaşarak insanlıkla alakalı güzel bir iş yaptığımı düşünüyorum / biliyorum. Sen yazdıklarını pislik olarak değerlendiriyorsan bilemem...
Adsız dedi ki…
=)
dikine konuşmayı seviyorsun, ne diyeyim...
Adsız dedi ki…
Olay sanki bir avuç idealist gencin koca medya devine kafa tutması, kapitalizme karşı verilen savaş gibi acayip bir duruma getirilmiş.

Fakat yanlış hatırlamıyorsam bugün Doğan Grubu ile çalışmam diyen veya bu şekilde karar alan bu insanlardan biri olan Serpil hanım bir ara Level'dan ayrılarak bizzat Doğan Grubu veya onun gibi büyük bir medya grubu için çıkartılan bir oyun ekinde başyazar olarak görev yapmıştı. Serpil hanım o zaman idealist değildi de şimdi mi idealist oldu?

Diğer yandan Sinan Bey ve ekibin diğer üyelerinin kötü medya devine karşı birleşmek gibi bir misyon edinmediğini bunun bir şekilde yukarıdaki yazıları yazan insanların onlara yapıştırdığını düşünüyorum. Hoş bu blogda ve diğer bloglarda neden Doğan Holding bünyesinde çalışmak istemediklerini açıklayan bir yazı yok. Olmak zorunda da değil zaten. Benim tahminim bunun altında Doğan altında çalışmanın derginin samimiyetinden çok şey götüreceği ve bunun da Level'ı eski Level olmamasına neden olacağını düşünmüş olmaları.

Hurriyet binasına dolayısıyle Doğan ismi ile çıkan dergilerin çalıştığı yeri işim dolayısıyla pek çok kereler ziyaret ettim. Gerçekten de bir dergi çıkarıyor olsam çalışmak istemeyeceğim, insanların neredeyse hiç bir değeri olmayan bir yer.

Yolunuz açık olsun. Cesur bir karar sonucu da umarım iyi olur. Ben kendi adamı ne çıkarırsanız alırım demeyeceğim. Benim için kalite önemli. Eğer kaliteli bir dergi çıkarsa neden almayayım.
Adsız dedi ki…
Bazı arkadaşlar neredeyse vatan hainliğiyle suçlamış hala level almak isteyenleri. Yapmayın bu kadar, bundan daha doğal birşey daha olamaz. Sonuçta 6-7 senedir takip ettikleri derginin nasıl bir değişim geçirdiğini görmek herkesin hakkı. Ayrıca kalitesi azalmazsa (doğrusunu söylemek gerekirse zor bana göre) almaya devam etmelerinden doğal birşey de olamaz. Ve bunu hangi akla hizmet bu kadar aşağlık bir davranış olarak görüyorsunuz anlamak mümkün değil... Diğer yandan, kaç kişi aldığı derginin hangi gruba ait olduğunun bilincinde? Bir de bunu düşünün...
PeaCeMaC dedi ki…
Hafta sonu da, ismin açıklanması da yaklaşıyor, "elime doğdu bu dergi" diyebilmek ve raftan elime almak için sabırsızlanıyorum.

Umarım herşey yolundadır ve öyle devam eder.
Adsız dedi ki…
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Adsız dedi ki…
Abi inanamıyorum bu yazılarda kendileriyle çelişen insanlara bizi kendimizi kahraman sanıyormuş gibi göstermeye çalışmışlar yok efendim yok öyle bi durum ama tepkilerimizi göstermemiz çok doğal , insanlara ulaşmak onları bilgilendirmek ve hayata amaaaaaaan boşver kim takar sıloganıyla yaklaşmak ne kadar kolayınıza gidiyor ondandır ki , karşı duran insanları görünce ne kadar garipsiyorsunuz hayır efendim biz büyük balığın dünyasında değil herkesin eşit olduğu ( ya da akıl yönünden bir eksik olmasada para yüzünden susturulanlar çoğunluğunda) yaşıyoruz ve hayvanlığı benimseyenler hariç özgürlüğe saygımız var onun için kimsenin bize karışmaya hakkı yok

İnanmıyorsunuz ama bizde düşenebiliiyoruz eyy zamane insanı silkelen biraz ve dinle her zaman haklı olanı dinle dinle

(İnkar etmeye gerek yok baya baya dokundurma hatta ötesi var)

NOT: Sevgili Zımbılik(uğur)
Canım benim adım ŞİRİNMANGA DEĞİL BAK AHADA KOCAMAN YAZIYORUM

SİNİRMANGA
Adsız dedi ki…
ZimDeath galiba seni tanıyorum sen o kendini akıllı ve çok komik sanandın değil mi sana cizilvation serisini öneririm en azından taktiği öğrenmek kolay , yorumlarından biraz uzak kalırız ve egonuda milleti mahrum bıraktığına üzülmeyecek kişiler tanıyorum (misal ben) saygılar

godfather
Adsız dedi ki…
Boşver godfather arkadaşım; 7 tane foruma üye olup ikisinde mod, birinde co-admin olan vatandaşlar yine aynı yerlerde "rep"lerin gücüyle kendilerini "ortamın en iyisi (?)" sanmaya başlayınca durumun gerçek hayatta da aynı olduğunu sanarak metabolizmaları değişiyor da şeftali çekirdeği kadar hayat görüşü ve tecrübesiyle buralarda ahkam kesiyor. Ondan sonra "sen beni tanıyor musun" diye inatla konuşuyorlar. Allah şu mübarek günlerde sabrından biraz daha fazlaca nasiplendirsin bizi. Çok ihtiyacımız var, çok...
Adsız dedi ki…
Yazılanların çoğunu okudum ve bloga mesaj atan kişilerin bile arasında bu denli tartışmasına sebep olan konuyu neden Sinan Akkol,T.Ö. ve S.Uluttürk'ün açıklamadığını merak ettim.Söylenemeyecek kadar mahrem bir şeyse amenna.Ama öğrenmeye hakkımız olduğunu düşünüyorum.Yani Fırat Akyıldız'ın kabul edip de sizin kabullenemeyeceğiniz,yaklaşık 10 yıl emek verdiğiniz dergiden ayrılmanıza sebep olan şey neydi?Cidden çok merak ediyorum.
Mitican dedi ki…
Nereden başlasan bilmiyorum, onlarca düşünce, onlarca cevap var kafamda.
Birincisi; her ne kadar derginin düzenli bir takipçisi olmasam da, hatırlıyorum, Serpil Abla bir ara dergiden ayrılıp Sabah gazetesinin verdiği oyun ekinin baş elemanlığını yapmamış mıydı? Nedenleri vardır, bilmemnedir, hededir, hödödür, o önemli değil, eminim şimdi de gidenin de, LEVEL'da kalanın da birer nedenleri var kendince. Serpil Abla o zaman iyiydi de şu anda derginin sorumluluğunu üstlenen Fırat Abi mi kötü? ..ki hatırlıyorum, Serpil abla dergiden ayrı olduğu zamanlarda onun gelmesini isteyen birçok kişi vardı, ki bunlardan biri de bendim. -Sakın söylediklerim yalnış anlaşılmasın, LEVEL'i yüceltmek veya övmek gibi bir amacım yoktur, ileride yazacaklarımla kıvırabileceğimi umuyorum, umarım.-
İkincisi, bakıyorum insanların kararlarına saygı gösteremez olmuşuz. Büyük bir grubun içinde yer alıp da kendi odasının olması, maaşlarının düzenli olması, daha rahat olması zorumuza gitmiş. Aynı teklif size sunulsaydı vereceğiniz cevabı gerçekten merak ediyorum. Açıkçası ben çok sıkıntı çekerdim cevabı vermekte, Fırt'a hak vermiyorum değil.
Herşey para olmuş, para için neler yapıyoruz diyenlere üniversiteye giden binlerce genci, hatta kendilerini örnek vereyim. Benim geçindirmek zorunda olduğum insanlar var, onların da var. Sizin yoksa sorun yok. Artık o kadar kör olmuşuz ki, Level'in satmaması için dualar etmeye başlamışız. Peki Level kapanırsa kaç kişinin işsiz kalacağını biliyor muyuz bakalım? Bize ne be, bizim tuzumuz kuru, getirin lan dergimi önüme!
Son olarak, tekelcilikmiş, kapitalizmmiş. Benim ayda elime geçen para belli, ve o para elime vahiy yoluyla geçmiyor. Kapitalizm uğruna atıyorum Migros'ta margarin 500 bin ise ben yanındaki bakkal Mehmet efendiden 1 milyona alamam. Bana kim iyi hizmet verirse onu tercih ederim. Bu tercihi yapmak benim hakkımdır, ve kimsenin de beni bunun için suçlamaya hakkı yoktur.
Bunu ne için mi söyledim, Sinan Abi'nin çıkartacağı kıytırık bir dergiye para veremem, sırf LEVEL'i almamak uğruna. LEVEL ödendiği parayı haketmeye devam ediyorsa, ve beni yeni dergiden daha fazla tatmin ediyorsa onu alırım. Eğer bir dergi alınmak istiyorsa, önce alınmayı haketmelidir. Bunun kapitalizmle bir alakası yok.
Ha ama gerçek olan nedir, ortaya çok iyi iki dergi çıkacaktır, kalite yükselecektir. Ve hangisi daha iyiyse, o alınacaktır, İster Aydın Doğan'ın olsun, ister Ferrari'sini Satan Bilge'nin olsun.
Adsız dedi ki…
şöyle bir düşünün Doğan dergiyi kendi bünyesine kattı.bu ne demek artık LEVEL her ay bir tiraja oynayacak ki Doğan'a daha fazla kazandırsın ve şöyle bir şey daha olacak ki artık LEVEL'a havasını veren "şey"(kimisi için samimiyet,kimisi için başka) bir kontrol mekanizmasına bağlanacaktı.dergiye belki de dışardan müdahale olacaktı.benim düşüncem LEVEL'dan ayrılan yazarlarımız bu yüzden ayrıldı.Ayrıca SABAH(serpil ablanın bir zaman gittiği yer) Doğan'ın değil,biraz haber izliyorsanız doğan grubu TMSF'den satışta olan Atv-Sabah ihalesine giremiyor.demekki Doğan'ın değilmiş sabah:)
bir de şu düşünce var az önce bir arkadaşım söyledi çok tuttum
"verilen savaşlar mücadeleler bir yana level pert oldu diye kapitalizmde mi pert olcakmış"
anlamışsınızdır:)
bir de Kapitalizmin çökeceğini düşünen arkadaşa cevabım?ne zaman olacak bu iş?Kapitalizm her şeyin daha fazlasını istemekse ve bu dünya da o "şey" sınırlıysa kapitalimin biteceği yer"Dünyanın Sonu" olacaktır.
SEVGİLİ SİNİRMANGA-bilerek yazmadım şirinmanga diye herhangi bir alaycılık yok yani hemen alınma.ama şöyle bir düşününce asabiyetinden şirinmanga isminin tezatlığı(gönderme bakımından) şimdi biraz hoşuma gitti ama merak etme şirinmanga demem bi daha.
bir de bir şey soracağım,siz de mi kapitalizme karşı gelip Coca-cola,pepsi,nike,adidas,mcdonalds gibi bilimum kapitalist zincirleri mi kullanıyorsunuz?sadece soruyorum ahkam kesmiyorum.
Sinan Abi'nin röportajında ettiği bir laf çok hoşuma gitmişti
"İnternet bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan bir kitle yarattı"
bir çoğunuz katıldığım ve katılmadığım görüşleri var ama zi şimdiden birbirinize düşman olmaya başlamışsınız.geçenlerde bir televizyon programında yaşlı bir teyze çok ama çok anlamlı bir şey söyledi(en azından benim için)"...Sevgiyi unutmuşlar..."insanlıktan bahsediyordu.birbirinize bu kadar kin duymayın,sonra kapitalistler kazanıyor...
ayrıca aralık ayına kadar LEVEL'a aboneliğim var.o süre zarfında hem derginin durumunu göreceğim hem de tuvalette okuyacak iki dergim olacak biri bitince yazıları tekrar okumayacağım:Dhatta ben LEVEL'ı direk tuvalette okuyayım:D:Doh oh süper oldu bu:D
Zımbılik
Adsız dedi ki…
@ZimDeath

"Göker abinin de çıkardığı bi dergi vardı, bilmiyorum yalan mı oldu ama bu şunu gösteriyor ki bu işler zor..."
--------------------

Daha onceki dergi cikarma calismam 9 yasimda ilk okulda cikardigim Gokkusagi adli dergiydi. Bunun disinda basili bir dergi icin kisisel bir girisimim olmadi. Sanirim Berker Gungor'un cikardigi Playbox'la karistirdin. Orada destek amaciyla bir adet oyun tanitimim bulunuyordu.

tesekkurler
Goker N.
Adsız dedi ki…
İki adet "dergi" üzerinden ideolojik tartışmaya girmek ne kadar kolaysa, hayatınızın dinamiklerine bahsettiğiniz ideolojileri(nizi)yerleştirmek o kadar zordur. Maşallah "kapitalizm"ler, Marx'lar, Engels'ler havada uçuşuyor. Temellendiğiniz düşüncelerin bir "ideolojiyi" yansıttığını da düşünmüyorum. Keza bana biraz "textbook stuff" gibi geldi.
Antik Yunan'nın iç savaşlarla çöken "Atina Demokrasisi"nden bu yana, halkın iradesininin bu şekilde çözümlenebileceğini sanıyorsanız aldanıyorsunuz. İdeoloji bir ruhtur, bir benliktir; arkadaş sohbetlerinde ya da klavye Davutluğu yaparak ansiklopedik bilgi vereceğiniz madde başlıkları değil.
Adsız dedi ki…
Pardon Göker abi yaa dalgınlıkla yazmışım. Berker abiden bahsediyorum tabiki ve playbox'dan...
Adsız dedi ki…
Bu arada laf sokuşturan arkadaşları da anlayamadım. Forumlarda gövde gösterisi falan...peh
Keşke vaktim olsa... Ayrıca hangi forumlarmış onlar merak içersindeyim de :)

Ben sadece abarttığınız şeyin abartılacak bir konu olmadığını gösteriyorum, hepsi bu ama yok siz herşeyi daha iyi bilir ve yargılarsınız, bunu gördüm ve yazmaktan kaçındım...

Bana civ. serisini öneren arkadaşa ise hayallerim peşinden koşmaktan vakit bulursam tekrar oynayabileceğimi söylebilirim. Yani umrumda mı sanıyorsunuz bana hakaret etmeniz...Aksine gülüyorum burada, yok beni tanımakmış, yok kıl yok yün... Oturup burada laf yetiştirmek yerine yapacak çok işim var... Ben birşeylerin peşinde çoğu şeyden fedakarlık yaparak ilerliyorum, kimse hakkında atıp tutmuyorum. Ama sizin işinize geliyor galiba oturduğunuz yerden yermek...

Birde şu var, aksine kimse hakkında kötü de düşünmüyorum (hala). Tamam bazı düşüncelere sahipsiniz ve bunu fanatik bir şekilde savunuyorsunuz. Peki ama nedir bu hakaretler, karşınızdakileri düşünmekten yoksun görmeler, herşeyi doğru bildiğini düşünmeler ve bir dergiyi okumanın ne denli büyük karakteristlik çöküntüyle sonuçlanacağını düşündüren şey...İşte bu yazık.

Hadi kalın sağlıcakla =) kin gütmeyin...
ZimDeath
Alaturka dedi ki…
Emre,eleştirdiğimiz kişilerin kim olduğunu,ne yaptığını bilmeden yaptığın yorum dikkatimi çekti.
Karışıklık ortamında "zeki çocuk" olarak takılmanın verdiği haz umarım seni tatmin eder,fakat "boş" şekilde muhalefet olmak seni amacına ulaştırmayacaktır.
"Hakaret" olarak algılanan eylemlerin amacı fazla okunmamış sanırım,buraya yapıştırayım:
"Hakaret" içerikli mesajların amacı,daha çok belli bir prestij sahibi üyelerin de seviyelerini sonuna kadar düşürüp,tepkilerini sertçe dile getirecek kadar taştıklarını göstermekti.
Bu sebeple,öveni de söveni de bol bu eylemler akılda kalıyordu.Fakat bazı üyelerin asıl derdimizi anlamayıp,tüm meseleyi kafa göz sokmak olarak algılaması,bizi eylem tarzını değiştirmek zorunda bıraktı."
Bu hakaret içerikli eylemler,kuru gürültü değildi.Öfke sonucu gerçekleşmiş anlık taşkınlıklar değildi,bunlar daha önce çeşitli yerlerde açıklanılan amacımız için seçtiğimiz en etkili yoldu.Anlyacağınız,plan yordam işiydiler.
Bunların karşısında sansürün kalkmayacağını elbette biliyorduk,hatta yöneticiler üzerinde sinir bozmak dışında etki bırakmayacağını da.Fakat bu aşağılayıcı sansüre,bazı üyelerin seviyelerini açık biçimde hakaret edecek kadar düşürecek seviyede bir kararlılıkla karşı çıktığını gösterip,eylemin bu yolla akıllarda yer etmesini sağlamak,en nihayetinde haksız bulduğumuz yönetime karşı antipati oluşturmak idi(ki bize antipati duyanların çıkacağını da biliyorduk,fakat "biz" burada önemli bir kavram değil,bize katılmayanların da aklına "karşı çıktığımızı" kazımış olduk ki,bu nihayetinde her an lehimize çıkabilecekti).
Şimdi nedenini belirttiğim üzere bu eylemlere son verdik elbet."Ağır" denebilecek nitelikte herhangi bir hareket olmayacak,emin olabilirsiniz.

Bu sefer yeterli açıklayabildiğimi umuyorum.
Adsız dedi ki…
Aslında bir kaç kişi çok önemli noktalara değinmiş, belki gözden kaçırırsınız diye hatırlatayım dedim. Birisi sevgiyi unutmayın lafından bahsetmiş. Çok haklı. Zaten bu yeni dergiyi çıkarmak için maddi durumun daha zor olacağını hesaba katmış olmalıyız. Zaten yeni derginin Doğan'lı Level gibi rahatça ilerleyemeceğini, her adım için tırnaklarla kazılarak çalışılmasını gerektiğini anlamış olmalıyız. Bir de siz birbirinize sürekli karşı çıkarak işi daha da zorlaştırmayın. Sonuçta işi daha zor olan insanlar birbirlerine destek olmalıdır, "köstek" değil... Şu anda birbirinizle kanlı olmakla elde edeceğiniz tek şey, yeni derginin 3 aydan fazla dayanmamasını sağlamak olacaktır. Bu yüzden lütfen biraz daha "düşünerek" yazın. Sinan Abi de belirtmiş ya zaten; "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan bir gençliğimiz var." diye. Tutucular gibi önünüze atılan her düşünceye körü körüne sarılmayın, biraz sorgulayın bakalım sizin düşünceniz mi doğru diye. Belki karşınızdaki de sizin gibi insandır, hani "bir ihtimal" düşünebiliyordur belki? Ha, bir de son olarak Tuğbek Abinin blog'undaki "Virgülü Keybetmeden" yazısını okumanızı tavsiye ederim, benim burada anlattıklarımdan çok daha iyi bir şekilde anlatmış ne demek istediğimi.
Sakın burada herkese hakaret ettiğimi falan zannetmeyin. Bu zaten tüm yazının amacına ters düşer ve tutarsız olur. Ben burada sadece genelleme yaptım. Kimsenin hareketine karşı çıkacak yetkim yok, sonuçta herkes kendi hareketlerinden sorumludur, ona göre bedelini öder. Ben sadece günümüzde çoğu kişinin düştüğü bir hatayı belirttim ve karşılığında almamız gereken önlemlerden bahsettim. Sonuçta unutmamamız gereken tek bir şey var: Birbirimize destek olmazsak var olamayız. Sağlıcakla kalın...
Adsız dedi ki…
level�n kadrosu belli olmu� ben oraya gidiyom berkerabi yok ama karde�i var baya isim var
Adsız dedi ki…
Level'a da Sinan'a da başarılar
Adsız dedi ki…
EY LEVEL AHALİSİ (ÖYLE DEĞİL MİYİZ SANKİ?)

Size iki şey söylemek istiyorum

Birincisi komplike eylemleri yapan arkadaşlar siz kimsiniz eğer biraz bilgi verirseniz size katılabiliriz neden sizi hiç farketmedim ben????

İkincisi ZimDeath e yapılan yorumlar karşısında verdiği cevabı sevdim , godfather eğer düşündüğüm kişiyse eski bir dost ve galiba bu cevap hakındaki düşünceleri değiştirir

Öte yandan godfather da burada olmasa da yorumunda haklı bazen gerçekten sinir bozucu olaylarla karşılaşıyorum. ZimDeath senin de bir yorumundaki üslübu beğenmedim lütfen öyle yazılar yazma (ZimDeath bu kesinlikle bir yerme değil dostça bir tavsiye)

Not 1 :D Sevgili Zımbılik ben ismim şirinmanga diye telaffuz edilince girdiğim şoktan sonra hem beğenmedim hem de kendime yakıştıramadım ( Tezatlığı ilginç bulmadım değil :D )Ama bilerek yapmadığını biliyorum sadece başka şirinmanga diyen insanlar görmemek için uyardım yoksa üslubun hoşuma gidiyor ( NE ZAMAN YENİ DERGİ ÇIKAR O ZAMAN ŞİRİNMANGA OLURUM.
Hatta öyle ki teletabiler gibi tiksinirsiniz benden :D ( keyfim yerinde bugün gülücükler dağıtıyorum) )


NOT 2 ( bari bunu da çiftleyelim)

SİNAN BEY SİZİ DE ARAMIZDA GÖRMEK İSTERİZ ÇOK ÖZLETTİNİZ GÖZÜMÜZ YOLLARDA KALDI VALLA ( BIRAK İŞİ GÜCÜ BAHANE ETMEYİ AZ GEÇ YATIVER YA DA Bİ ÖĞÜN YEMEK YEMEYİVER :D ZATEN SEN VARKEN O YAZARLAR BASKI ALTINDA ÇALIŞMAYA ALIŞMIŞLARDI :D


Sinan Tuğbek ve Serpil üçlüsünü hep sevecek ve örnek alacak hayranınız SİNİRMANGA
Adsız dedi ki…
Fırat Akyıldız
Burak Akmenek
Tuna Şentuna
Korcan "Gorcan Abi" Meydan
Cem Şancı
Furkan Faruk Akıncı
Şefik "Rocko" Akkoç
Ali "Ningauble" Aksöz
Ali Güngör
Cenk & Erdem
Tunç "Turbo" Dindaş
Ümit Öncel
Alp Burak Beder
Hasan Başaran
Elif Akça
Ercan Uğurlu
Ömür İklim Demir
Elif Namlı Rişvanoğlu
Deha Uzbaş
Doruk Akyıldız
Sami Eyidilli
Kıvanç Güldürür
Zeynep Bilmez

yeni level kadrosu... eskisi gibi olmaz- olamaz- ama çok iyi yazarlar var yine. inşallah güzel olur da 2 dergimiz olur...
Adsız dedi ki…
Şefik "Rocko" Akkoç????

??????????????????????????????????


??????????????????????????????????

Hakkında bu konu açılan kişi yaniii?????? O kadar suçladıktan sonra bi de köşesini okumaktan çok utanıcam

bu arada diğerleri tecrubeli mi yoksa yeni mi ? Yenilerse yazma şansını kaçırmam ayrı bir üzüyor beni ahh ahh nedir bu şoklar üst üste Allahım

SİNİRMANGA
Mitican dedi ki…
Bence Level sırf Cembo için alınmaya değer.
Adsız dedi ki…
dogan medya kapitalistte vogel neydi

benim hatırladığım zamanında level verdiği cd lerle tam sürüm oyunlarla adından söz ettirirdi daha sonra rakipleri tek tek piyasadan silinince derginin fiyatı artmaya verilen promosyonlar(cd, poster) azalmaya başladı en son 11 milyona dvd li level satmaya çalıştıklarında bıraktım dergiyi, zaten sonra internet adsl filan bir numarası kalmadı cd nin dvd nin de.
Adsız dedi ki…
Bakın ben yeri geldi saçma üsluplar kullandım (evet) ama bunda katiyen kasıt yoktur. Yazdıklarınız karşısında gerçekten benle alakası olmasa bile bir sığ görüşlülük, kesin çizilmiş çizgiler gördüm ki bu beni üzdü, aynı sizin gösterdiğiniz tepki gibi gösterdim tepkimi (pek tabi yumuşatılmış haliyle). Çok çok kırıcı olduğumu sanmıyorum ve dedim ya kimseye karşı da kötü düşünceler besleyecek birisi değilim. Ayrıca aksi herifin teki de değilim, güzel bir eleştiriye, bir fikre her zaman açığım.

Her zaman aynı görüşleri görebildiğiniz bir yerde yaşayarak sadece dar görüşlü bir şeye dönüşürsünüz düşüncesindeyimdir. Farklılıklara saygı gösteririm önyargısız, bir şans veririm ama bu ben o kadar araştırdım bilgi küpüyüm, doğruları göremicek kadar gerzekler var burda türü yapıya dönüştüğü zaman da katlanamam.

Vakit bulamadığım için fazla takip edemiyorum. Hala bir ay öncesinin Level'i önümde. Diğeri bekliyor bir köşede, günde ortalama 5-6 saat uyuyorum ve tatil diye bir şeyden habersizim son 2 yıldır. Hal böyle olunca derginin dağılması, doğan, rocko gibi şeylerden hep geç haberdar oldum. Buraya yazmamdaki en büyük neden de yeni derginin Türkçe bir isime sahip olmasını istemem ve abartılacak bir şeyin olmadığını, iş dünyasının birer parçası olan bu değişimlere insanların alışmasını, Sinan abi ve arkadaşlarının yeni attıkları bu cesur adımda işlerinin gerçekten zor olduklarını vurgulamak istedim. Amacım destek alıp, dergiye destek vermekten öte olamazdı. Aklıma gelmeyen şeylerden ötürü suçlu duruma düşürüldüm hem de çirkin bir tavırla. Neymiş Level okunamazmış bu saatten sonra. Peki GameShow'cular da bir gün Level okumak için gelmediler mi? Hani Vogel bir devdi hani arkalarında dev bir firma varken hede hödö... diye yorumları nasıl unuttunuz? Ayrıca kaliteli bir dergi çıkmasını imkansız olarak görerek Fırat abi ve diğerlerine ne kadar haksızlık ettiğinizin ve yine hiç bir birleşmenin ayrıntılarından haberdar değilken yorum yapmanın yanlışlığının farkında mısınız? Yok neymiş kapitalizm falan... İyi güzel de bu ideolojinizi her yere kusmaktansa(yanlış anlamda değil) biraz işin ayrıntılarını düşünsenize... Hanginiz şimdiki dev holdinglerden gelen bir teklife ben ayak uyduramam diye karşı çıkar? Ömrünüzün sonuna kadar saklanacak mısınız? Nerde çalışacak ve geçiminizi sağlayacaksınız? Kapitalist diyip Doğan diyip Kanal D izleyip Windows mu kullanıyoruz, Hoolywood'a para mı kazandırıyoruz? Gerçekçi miyiz? Lütfen sorgulayın eğer gerçekten kendinizi izole edebiliyorsanız hayatın bir büyük parçasından, o zaman helal olsun derim ve susarım.

Neyse uzatmaya gerek yok. Sevgiler Saygılar...
ZimDeath
Adsız dedi ki…
Unuttum, aslında yeni gördüm. Cem Şancı'nın geri dönmesi çok hoş. Fırat, Burak, Tuna...gibi isimler de başı çekiyor. Bence bir şans verilmeyi hakediyor hem de fazlasıyla... Öte yandan da sonuna kadar da destekliyorum Sinan abi sizi (dergi olarak yoksa kavga derdinde değilim)
ZimDeath
Adsız dedi ki…
Ben Ali Aksöz, Cenk&Erdem ve Gorcanabi'nin neden Doğan'sız Level'da bulunmayıp Doğan'lı Level'da bulunduğunu merak ediyorum asıl. Umarım biri beni aydınlatabilir yoksa çok farklı anlamlar arama halindeyim...
Adsız dedi ki…
belki de yazar eksikliğindendir...
bide aklıma bir hikaye geldi sizlerele paylaşmak istiyorum.
bir zamanlar şamda bir vali varmış öyle ki adam bütün sorunlara çözüm bulabiliyormuş.ülkede bir çiftçinin de oğlu o kadar çok bal yiyormuş ki adam bir şey olacak diye çok korkuyormuş.en sonunda valinin yanına gitmeye karar vermiş çocuğunun bal yemesine bir çözüm bulsun diye.
Valinin huzuruna çıkmış ve durumunu anlatmış.Vali de
şimdi gidin 15 gün sonra geri gelin demiş.
adam şarırmış,15 gün sonra gitmişler Vali çocuğun saçlarını okşamış ve demiş:
bir daha bal yeme çocuğum,demiş
adam bu kadarmıydı? diye çıkışmış
VAli;
be adam sen geldiğinde ben kahvaltıda bal yemiştim,e kendim yaptığım bir şeyi başkasına nasıl yapma diyeyim demiş
ve çocuk bir daha bal yemememiş.
;)
Zımbılik
Adsız dedi ki…
Kusura bakmayın yeni level kadrosu yazıyormuş öyle bir tepki için özür dilerim

SİNİRMANGA
Alaturka dedi ki…
Arkadaşlar,bazı insanların davranışları çoğumuzun hoşuna gitmedi.Ki,bundan haberdar olmayıp,kendilerince insanlık dersi verip egolarını tatmin etmek uğruna herşeyi pembe göstermeye uğraşan okurlar da yok değil.

Herkesin kendine göre doğruları var,ama Sinan ağabeyden bu yönde bir rica geldiyse,uzatmakta bir mana göremiyorum.

Yeni dergimiz hayırlı olsun :)
Adsız dedi ki…
Merhabalar Sinan bey. Ben Oğuz Sasi. Hani 6 ay kadar önce ofisinize davet ettiğiniz Oğuz. Bir projemi paylaşmıştım hatırlarsanız sizinle. Olamayacağını söylemiştiniz Türkiye şartlarında. Hala buna inanıyor musunuz? Bir de bir şeyi merak ediyorum. Level yazarlık yarışmanızın sonuçları ne zaman açıklanır? 2 yazı göndermiştim size 1,5 ay kadar önce. Yarışmaya katılmıştım. szaszy82@yahoo.com olan mail adresim 4 gün kadar önce çalındı malesef. Bana bu konu hakkında bilgi verebilirseniz çok memnun olurum açıkçası. Mail adresim: bdfyobgsougt@gmail.com

Bir de Vogel burda' nın kendi tasarrufuydu sanıyorum yollarınızın ayrılması. Acaba kendileri şimdi sizin yerinize nasıl bir proje yapmayı düşünüyor? Bir fikriniz var mı? Kendilerine bir teklifte bulunmak isterim çünkü. Teşekkürler, iyi çalışmalar...
Adsız dedi ki…
Selamlar,

Ali Aksöz, Cenk ve Erdem gibi insanların neden Doğan'lı Level'a döndüklerini merak edenler. Bunun para için olmadığını bilsinler. Çünkü yazılara sayfa başına 25 ytl gibi komik bir telif ödeniyor. İşin aslı Fırat'ın eski yazarları tek tek arayıp tekrar çalışıp çalışmak istemediklerini sormasıdır. Yani davet leveldan gitmiş bu arkadaşlara.
Adsız dedi ki…
Çok doğru söylüyorsun da telif ücretini nereden biliyorsun?
Ayrıca yaş ortalaması 13 olan okuyucu kitlesinin yine yaş ortalaması 20'yi geçmeyen ve "çekirdek kadro" olarak nitelendirdiği ama aslında çekirdek kadroyla uzaktan yakından ilgisi olmayan oyungezer kadrosunu benimsemesi komik ve acı. levelın yeni kadrosundaki isimleri tanımaya yaşları yetmez bu okuyucuların. Yazık.
Adsız dedi ki…
Aklın ve yeteneğin yaşla değil başka kriterlerle ölçüldüğü bir zaman diliminde yaşıyoruz. 40-50 yaşına gelip içtenlikle oyun yazısı yazacak kaç insan var şu ülkede? Ayrıca sayfa başı telif ücretini bilen arkadaşa "nereden biliyorsun" diye sorarken aklıma "bu kadar insanın yaş ortalamasını nasıl aldın da 20 buldun" diye bir soru geldi...
Adsız dedi ki…
Akıl yaşta değil başta olduğu için bu kadar insanın yaş ortalaması 20 zaten:)
Adsız dedi ki…
Yaw Sinan abi haklıda...Rockonun yaptığı yakışıksız birşey...
Adsız dedi ki…
Son yorum benim olacak

nihohahahahahahaha

(Psikopatlığa kalkıştım bozmayın beni yorum filan yapmayın üstüne :D )

SİNİRMANGA
Adsız dedi ki…
Hiç alakası bile yok Tuna da Rocko da afedersiniz "gözleri" yemedi. Rocko-"Lan şimdi yeni dergi yapcak mış bizim Sinan?" Tuna- "E hacım en baştan başlamak kasar bea, ne güzel tıkır tıkır para var burda burda kalalım la?!" Rocko-"OK!"
Adsız dedi ki…
Levelin yeni Kadrosunda Bayan yazarların Çok olması Dikkatimi çekti.

:) Kartoncu burakın levelde Kalması Dusundurucu
Sole dıyım

Vogel yıllar boyu (Chıp,Level, vb)
Dogan Grubunun cıkardıgı dergılerle(Pcnet,oyuncuvb) rekabet içindeydi.Ozellıkle Chıp ve pcnet arasında Editörlerin yazılarında bıle bırbırlerıne laf atmalar var.Simdi siz onca yıl laf atın Gelsın Sızın fırmanızı alsınlar Sonra O Fırmada KaL.:) tukurdugunu yalamak buna derler galıba :) bu yonden Sinan,Tuğbek,Serpil ve ordan ayRılan yazar kadrosunu Tebrik ediyoRum.MEga Emının yenı kadroda Gormek ısterdım.Tunanın yazıları hıc sarmıyordu benı.Cok cocuksa yazıları var.Neyse Yenı dergı hayırlı Olsun.İnsallah Ekonomik Sıkıntıları atlatırsınız.
Adsız dedi ki…
kusuruma bakmayın ama rocko ne yaptı ki ona sinirlenenler olmuş?
Adsız dedi ki…
3 haftaya yakın bi zamandır hiçbir şeyi takip edemedim de...
Adsız dedi ki…
O değil de,bu kadronun çekirdek kadro olmadığı yönündeki eleştiriler fazla kuru geldi...
Adsız dedi ki…
siz gittikten sonra Level bu ay hiç tat vermedi bana, yavan geldi kuru ekmek yermiş gibi.. birşeyler eksik sanki, sankisi fazla zaten. umarım sorunlarınızı atlatırsınız ve biz de şu an özlemini duyduğumuz dergimize kavuşuruz. bence ne cd, ne de poster önemli değiller, zamanla sorunlar aşıldıkça hepsi gelir zaten. elimden geldiğince sizi desteklemeye çalışacağım.
Adsız dedi ki…
LeveL' ın tatsız olması bir yana yine seveni de sevmeyenide olacaktır. Ancak forumlarda olan olaylar, yıllarca dergiye emek vermiş insanların kullanıcı olarak bile level forumlarında kalamamış olması rezillik bence. Yine de her iki dergiye de hayırlı olsun ne diyelim.
Adsız dedi ki…
rockonun ne yaptığını niye tam olarak bilmiyoruz acaba?
Adsız dedi ki…
Dvd olmasın, poster olmasın, gerekirse 10 ytl olsun, orman talancılarının olmasın, satılmış ve/veya satın alınmış olmasın, KARAKTERLİ insanlarla olsun, KARAKTERSİZ olmasın YETER!

Aydın DOĞAN'a verecek 10kuruşum yok!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anime, çizgi film değildir!

388@0

12'den 20. Güne Zıplayış