Haftanın zaman katili: Jets'n'Guns

Sabah sabah Fabuloso! Hızlı bir update yapayım dedim derginin durumuyla ilgili de (saat: 04:56)

Web sitesi ve forum: Yapım aşamasında.

Dergi: az sayıda kanuni işlem kaldı. Kesemize uygun matbaa ve kağıt bulmak tahmin ettiğimizden zormuş! (Mani, mani, manniiii! diye dolaşıyorlar da ortalıkta :)

***
Evet, update bu kadar. Gelelim bu haftanın zaman katiline: Son 1 aydır MoH: Airborne ve Bioshock gibi güzeller arasında "ehi mehi" diye gidip gelirken, bir ufaklık da zamanımı çalıyordu: Jets and Guns. Gold Edition'ı da piyasaya çıkan bu "indie" yapım oyun, bana Amiga zamanlarından beri hasret kaldığım bir tadı yaşattı: Kaliteli, her öldüğünüzde sinirden masayı yumrukladığınız bir shoot'em'up oynamayı.


Jets'n'Guns, yeni jenerasyonun "abaooov bu neymiş?!" diyerek kaçtığı (başka şeyler söyleyerek de kaçıyor olabilirler, kuşak farkından ben bilemem) soldan sağa uçarak önünüze geleni vurduğunuz klasik bir shoot'em'up. Ama benzeri hemen her oyundan daha tok bir oynanış, daha bir "tam bir oyun" hissi veriyor. Topladığınız puanlarla yeni silahlar ve gemiler alıyor, bunları geliştiriyorsunuz. Daha gelişmiş silahlar daha fazla ısı ürettiğinden, gemiye soğutucu alıyorsunuz. Uzaydaki katliamınızı TV seyircilerine ulaştırıp ekstra "mani" kazanmanızı sağlayacak lisanslar alıyorsunuz. Hatta uzayda dolaşan kargo gemilerini vurup, kargolarını bölüm aralarında mini bir oyunla "hack"leyebiliyor, bunlardan çıkan direktiflerle gizli silah ve bölümlere ulaşabiliyorsunuz.


Jets'n'Guns'ı sabahın 5'inde uyumaktansa masaüstüne boş boş bakmayı ve 30 saniye önce girdiği siteyi "belki update olmuştur?" diye F5 manyağı yapmayı sevenlere şiddetle tavsiye ediyorum.

Blax'ın notu: %85

Yorumlar

Adsız dedi ki…
saat 06:33

Jets'n'Guns; commodore 64, amiga 500 zamanlarindan kalma müzikleri ve oynanis keyfi ile gunun ilk ısıklarını basinda karsiladigim oyun oldu.

unofficial olsa da, yeni dergimizin ilk demo oyunu olarak J'n'G's denenmeli ;)

not: Demo için de Sinan Bey'e ayrica tesekkurler ;)
Hard2Get dedi ki…
yeni dergi maddi engellere uğramadan bi çıksa keşke...

çok merak ediyorum da :)
Yahuda dedi ki…
Forum maddi engellere takılmadna açılsa keşke...

Hoş şeyler olacak gibi.
Adsız dedi ki…
Anlaşılan Sinan Abi inceleme yapmadan duramıyor. İlle de bir şekilde inceleme yapası geliyor :P
Adsız dedi ki…
:D :D
Adsız dedi ki…
Ah, hatırlattığın iyi oldu Sinan abi. Jets'n'Guns Gold Edition'ı bitireli yaklaşık bir hafta oluyor, üç sefer bitirmeme rağmen halen silmediğim için mouse'um oyunun ikonuna doğru kayıyor ara sıra. Bu arada, erman arkadaşımızın değindiği oyun müzikleri konusuna da açıklık getireyim: Oyunun müziklerini yapan Machinae Supremacy (Ki icra ettikleri tür "Industrial" olmakla birlikte, sample olarak bolca midi kullandıkları için bambaşka bir tat vermektedirler.) ilk çıkışını bu oyun ile yapmayı denedi. Ekonomik açıdan başarılı bir reklam oldu mu, orasını bilemiyorum ancak birçok kişiye adını duyurması konusunda oldukça etkili olduğu söylenebilir.

Araştırın, bulun, dinleyin, bedava olan şarkılarının dışında piyasadaki albümlerini de edinin. ^^
Adsız dedi ki…
ilk demosunu oynamıştım bu oyunun bir iki sene önce:Dsonra abim indirmiş oyunu,baya zor bir oyun ama alışınca ortama mermi&bomba&lazer yağdırmdaktan kendinizi alamıyorsunuz:D
Zımbılik
Dergi çıksın da en yüksek kalite kağıt kullanılmasa da olur:D
Adsız dedi ki…
Aman Sinan abisi BioShock MoH: Airborne abileri dururken, ne demek Jets'n'Guns o da nesi :D

Dergiyi pürdikkat bekliyoruz, siz gönlünüzü ferah tutun.. Hepinize kolay gelsin çalışmalarınızda ve hayatınızda kucak dolusu başarılar saygılar sevgiler...
Adsız dedi ki…
Sinan abi, yine "eski Level" da sanırım müziklerini tanıtmanızdan mütevellit oyunu merak edip indirmiştim. harbiden de bağımlılık yapan içinde kafein kokain ve esrar bulunan oyunlardan jng. ben de öneriyorum. (aman hile yapmayın tadı tuzu kaçıyor 10 dakkada bitiyor oyun)
Adsız dedi ki…
Jet'ime şunu alıcam bunu alıcam derken zaman akıp geçti valla bu oyunların kokainide inventory tarzı almak satmak yenisini satın almak gibi. şeyler bizi oyuna çekiyor.
Adsız dedi ki…
Sinan abi bu ne zor oyun ya :( sen hangi bölumdesin?yoksa bitirdinmi?ben ikinci bölumu geçemedim :S

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anime, çizgi film değildir!

388@0

12'den 20. Güne Zıplayış