Yol ayrımı

Hiç, ama hiç kolay olmayan bir yol ayrımı daha çıkardı hayat karşıma. Şimdiye kadar çıkmış ayrımların çoğunda doğru olanı seçmeyi başarmıştım Allah'ıma çok şükür. Ancak, 9 yıl boyunca, kendi ellerimle, bir avuç vefalı insanla birlikte büyüttüğüm Level'ı bırakmak, vereceğim en zor kararlardan birisi olacak.

Neden Level'ı bırakmayı düşünüyorum? Çünkü 9 yıldır bünyesinde çalıştığım Vogel-Burda Medya artık yok. CHIP ve Level dergilerinin isim haklarını ise Doğan-Burda satın aldı. Bizi biz, Level'ı Level yapan sıcak bir odamız olmayacak artık. Her aklına estiğinde Mehmet, Berkant "sabahlamaya gelebilir miyiz Sinan?" diyemeyecek veya iki yıl önce yine bir Ağustos günü Level'dan ayrılan Berker "hacı, kahveni içmeye geliyorum!" diyemeyecek (gerçi 8 aydır demiyor zaten, eşşek herif!". Level Cup'larda kahkaha ve küfürler havada uçuşmayacak (evet, biz de küfür ediyoruz, hem de en usturuplusundan :) . Tuğbek ve Serpil olmayacak. Level'ı Level yapan hiçbir şey orada olmayacak.

Şimdi yol ayrımındayım. Ya her şeye sıfırdan başlayacağım... Yeni bir dergi, yeni bir çalışma ortamı kurmak. Her firmaya, her okuyucuya tek tek ulaşıp kim olduğumuzu anlatmak. Üstelik, tamamen kendi ayaklarımızın üstünde durarak yapmamız gerekecek bunu. Sıfır maddi destekle... Ben, Tuğbek ve Serpil'in 10 yıldır çalışmamız sonunda biriktirdiğimiz tüm birikimimizi ortaya koyacağız yeni dergi için. Tek atımlık bir kurşunumuz var, vuracak veya ıskalayacağız.

Diğer tarafta da birçok kariyer açılımının olduğu Doğan Holding'te çalışmaya devam etmek var. En kötü ihtimalle Level'ı 10.000 civarı satan herhangi bir dergi olarak devam ettirmek. Her ay tıkır tıkır maaşımı almak. Riske girmemek. Plaza'da çalışmak, çoook büyük bir bünyede, daha önce çalıştığın şirkette taşıdığın anlam ve önemin %1'ine bile sahip olmadığını bilerek.

Zor bir karar, ama sanırım o kararı vermekte ben zorlanmayacağım.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Yeni dergiye geçmeniz şimdiden hayırlı olsun (: Elimden geldiğince destekleyeceğim o dergiyi merak etmeyin :)
Unknown dedi ki…
Her zaman arkandayız Sinan abi sen nereye biz oraya...
Alpan Aytekin dedi ki…
Sinan Abi. Ne kadar üzüldüm ne kadar sinirlendim anlatamam. Nereye gidiyor bu ülke? Ülkenin adı Aydın Doğan Cumhuriyeti mi olacak? Bu iğrenç manzaradan oyuncular da payını aldı. Umarım tepkisel satış düşüşleri yaşanır. Her ne kadar LEVEL markasını geride bırakmanın burukluğu içinde olsak da yanınızda olacağız.
Adsız dedi ki…
"Fırtına nereye atsa beni orada bir yer vardır yaşanacak" demiş Horatius. Aynının sizin için de geçerli olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Vereceğiniz karar da en doğru karar olacaktır eminim, lütfen iyi bakınız kendinize.

-Anıl (1988 olanından)
Adsız dedi ki…
Sinan Abi Merhaba;

İki gecedir ulaşmaya çalışıyorum ancak iletişim adresi bulamıyorum. Level e-posta adresi üzerinden ulaşmak işe yarar mı bilemedim (ve orayı denemek istemedim) o yüzden belki buradan ulaşırım.

Verdiğiniz karar benim için çok değerli bir yaklaşım ve ben de yardım etmek istiyorum. Var bir iki birikimim ancak, dediğim gibi, iletişim adresinizi bilmiyorum. Bana, içi boş dahi olsa, oganalp@dreamtone.net adresi üzerinden bir e-posta atabilirseniz irtibat kuralım isterim. Belki bir faydam olur :)

Sevgilerle.
Adsız dedi ki…
Merak etme Sinan Abi arkandayız.LvL artık eskisi gibi değil diyip duruyorduk ya,belki de o eski havayı bu dergide yakalayabiliriz =)

Ayrıca yeni derginin başarılı olacağına inanıyorum çünkü LvL okuyucusu gayet bilinçli.Sizlerin ayrıldığınızı farketmeyecek ve körü körüne LVL'a devam edecek kişi sayısı çok azdır tahimn ediyorum.Yeni dergi yine bizlerin LEVEL'i oalcaktır merak etme=)

pirate_c
Yahuda dedi ki…
İnşallah bu yol ayrımında da yine doğru olan yolu seçersin. Sanıyorum ki benim ve bir çok okuyucunun dileği budur. Sonuçta dergiyi dergi yapan dvd değil, yazarları. Ve yazarlar nereye, okurlar oraya.
Blaxis dedi ki…
Çok sağolun arkadaşlar... Desteğiniz için çok sağolun.
Unknown dedi ki…
Sinan selamlar,
Level'i 97'den beri takip ediyorum ayrılmanızı, ay sonu gelse de level alsam heyecanımı kaybetmek tabiki istemem ama ayrılırsanız da elimden gelen her türlü desteği veririm. Hiç birşey yapamazsam gittiğiniz yerde desteklerim.

ugurcos@gmail.com
Yahuda dedi ki…
Hem belki bu vesileyle daha çok yazının altında Blaxis imzası görürüz. :)
Adsız dedi ki…
Level, yazarlarıyla Level'dır, onlar nereye biz oraya, arkadayız Sinan Abi ve diğerleri.. Elimden geldiği kadar tanıtmaya çalışacağım o dergiyi.
Viva la Resistance! :)
Adsız dedi ki…
abi malesef ilk kurulduğunuzdan beri okumaya yaşım tutmuyordu:)Ama Level'i 2002 den beri takip ediyordum.Sen ayrılınca Tuğbek Abi ile Serpil Abla da ayrılınca anladım ki ben dergiyi değil sizi takip ediyormuşum:)
Atacağınız o tek kurşunla umarım birini vurursunuz:)
Adsız dedi ki…
Sizinleyiz...

NOT: Yazar arayışınız olursa yardımcı olabileceğime inanıyorum...

Lithui...
Adsız dedi ki…
Duygusal bir yaklaşım olmuş derginin satılması olayına.
Adsız dedi ki…
Sinan abi, ne olursa olsun hep sizi destekleyeceğiz. Umarım bu yeni çıkacağınız dergi LEVEL'ın eski havasını taşır.. Her arkanızdayız. :)
Maalesef özellikle Türkiyede dergicilik yapmak inanılmaz zor bir iş. özelliklede arkanızda bir medya grubu yoksa. duyurusu yeniden tanılması işlemleri. bunlar hakkında bu kadar rahat nasıl konuşuyorum derseniz çünkü bizde arkamızda destek almadan dergi çıkarmaya çalışıyoruz ama çok zor bu yaşanılanlar. Umarım vereceğiniz kararlada muvaffak olursunuz. şimdiden başarılarınızı diliyorum.
Adsız dedi ki…
İsmin önemi yok, siz nereye biz oraya. Çoğu okurunuzunda böyle düşündüğüne eminim. Sonuçta Level'ı Level yapan ismi değil, siz kaliteli yazarlarsınız. Tüm kalbimle sizi destekliyorum, yine en iyisini yapacağınıza eminim.

Dark Lugia
Adsız dedi ki…
Sinan ağabey belki hatırlarsın beni ...

Anlayabildiğim kadarıyla bir değişim olacak yada olmayacak sen bunu net belirtmemişsin. Eğer bir değişim olursa bunu içtenlik ile belirt buradan ki bilelim.
Grafik ihtiyaçlarınız için birisi var bile elimden ne gelirsa emrinize amadeyim.
hakanozgul dedi ki…
Hayırlı bir iş olarak görüyorum bu olayı aslında.Her ne kadar çok zor bir karar olduğunu düşünsem de, herhalde bu tür bir yol ayrımı bir şekilde herkes için daha iyi olacaktır eminim ki.
Yıllardır takip ettiğim ve etik ve oyun mantığı açısından desteklediğim ve çok beğendiğim yazarların bu konuda yapacakları her türlü hareketin arkasında olacağımı, gerekirse kapınızda yatacağımı belirtmek isterim.

Elimden ne geliyorsa vermeye hazırım.Özellikle MMORPG konusunda gerçekten yardımcı olabilirsem, sitemi bir başvuru olarak kabul edebilirsin Sinan abi.(http://wow.devasaturk.com/)
Adsız dedi ki…
Elimizden ne kadarı geliyorsa, naçizane katkımızı esirgemeyeceğimizden emin olmanızı isteriz. (Zamanında GameShow okurlarının yaptığı gibi dergiyi çifter çifter alırız, gönüllü olarak içerik hazırlarız gerekirse)

Bir zamanlar Level'de Archzombien'in (Tuğbek Ölek) bize öğrettiği gibi:
Viva La Résistance!
Akif dedi ki…
valla helal olsun
forumayazılan her mesaj siliniyor bakalım bu boyle nasıl devam edecek
Adsız dedi ki…
Her zaman LEVEL okuyucuları olarak yanınızdayız,umarım ilerde daha çok başarılar elde edersiniz.Bu kadar okuyucu ile kurulan o bağ birden bire kopamaz.Herkesin bildiği gibi LEVEL sadece oyun için alınan bir dergi değildi.Bizi sizden mahrum etmeyin arada bir bilgilendirin ne olup ne biliyor. :)
Adsız dedi ki…
ASIL LEVEL yazarlarından olan Serpil Ulutürk,Sinan Akkol,Tuğberk Ölek dergiyi Doğan yayın kurumunun alması üzerine yeni bir oluşum kurmak üzerine gitmişlerdir.Fırat Akyıldız yazı işleri Müdürü olmuştur.Anlayacağınız Level artık eski Level olmayacak.Bu haberi çoğu üyeden saklayan 'Bazıları'sizi kandırmasın diye yazmakta yarar görüyorum.Bu yazımı yazarken Forum kurallarını 2 kez okudum yazımda hiçbir kural dışı şey bulunmamaktadır.Eğer olurki benim yazdığım şeyin altında ATILDI ibresi görürseniz bunu hatırlayın 'Ben paragözleri hiç sevmedim,sadece sevdiğim şeyin arkasından gidiyourm,'
Foruma aynen bunları yazdım kesin beni atarlar ama farklı farklı E-Mail adresleriyle yine girecem.Ben forumun Emreniydim
Adsız dedi ki…
Level'i sadece bir dergi olduğu için almıyordum, bana insanlığı, samimiyeti öğretmişti. Bana bir çok şeyi öğretmiş olan kişilerin ayrılması ile birlikte bütün bağlarım da koptu şimdi.

Ne mutlu bize ki, doğru bildiği yoldan devam etmek için bir çok riske giren sizler gibi samimi insanlar tanıdık.

Yukarıda bir arkadaşımızın da dediği gibi, hiç bir şey yapamasak bile en azından iki dergi alabiliriz.

Sizi çok seviyoruz ve ne olursa olsun doğru bildiğiniz yoldan gittiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Allah'a emanet olun...
Adsız dedi ki…
Sonuna kadar arkanızdayız Sinan Abi.
Adsız dedi ki…
Neyse sizleri Doğan Grubu'nun bir çalışanı olarak görmektense böylesi daha iyi oldu. Merak ettiğim bir şey var yalnız. Diğer yazarlar (mesela Mehmet abi) Level'da mı kalacak; yeni dergiye mi geçecek?
Adsız dedi ki…
Level gibi bir yapımı, her zaman için dergiden çok gerçek oyuncuların oluşturduğu bir ruh olarak gördüm.

Bu ruh, biz oyuncuları çıkardığı dergi ile eğitmek ile kalmamış, ayrıca ülkemizde bir zamanlar yaygın olmayan oyun endüstrisinin gelişmesinde büyük bir adım oynamıştır. Yapımların arkasında aslında ne tür yaratıcı insanların (karanlık taraflarda olmak üzere) çalıştığını bu ruh ile öğrendik.

Her ne kadar son zamanlarda, ülkemizde internet gibi önemli bir buluşun yaygınlaşması ile bilgi erişimini daha kolay bir duruma gelsede, gerçek oyuncular her zaman için dergiyi almayı bırakmadı. Bu sürecin devam etmesinin büyük nedeni ise dergiyi yapan öğelerin oyunlar değil, yazarların büyük bir çaba ile yazdığı sıcak yazıların olmasıdır.

Siyaset ve bu tür konulara girmek istemiyorum, zaten bu tür güzel bir başlığıda kirletmek istemem. Fakat belkide gerçek Level'in sonlanmasında bununda büyük bir payı vardır. Kısacası benim için gerçek Level, sevdiğim yazarların olduğu ve çalıştığı yerdir.

Fırat abi gibi bir insanıda üzmek istemem, onun yazılarınıda GamePro zamanından beri takip ederim. Hangi tarafta çalışıyor olması benim ve bir çok insan için önemli değil, umarım arkanızda bıraktığınız önemli mirası güzel yönetir. Çünkü Level ismi başarısızlığı hak etmiyor.

Bu arada sizinle daha önceden karşılıklı konuşmuştuk, oyun tasarımı gibi öğeler ile ilgili. Siz bana eski dergide iki sayfa verebileceğinizi belirtmiştiniz. Eğer yeni dergi içinde bu söyledikleriniz geçerli ise sizinle çalışmak isterim.
Adsız dedi ki…
Kararın ne olursa olsun seni yalnız bırakmayız!
Laçin dedi ki…
Ah sinan abi sizleri öyle çok seviiyoruzki anlatamam az önce level forumlarından atıldım tehditle bence yeni bir dergi olsun...Zaten siz olmasaydınız level bu hale gelmezdi biz sizi kendi ailemiz gibi görmeseydik level bu hale gelmezdi umarım yeni hayatınız çok güzel olur ve hep birlikte mutluluk içinde sonsuza kadar yaşarız...Herkesin beraat kandili mubarek olsun
Laçin dedi ki…
Ah sinan abi öyle üzgünüm ki anlatamam az önce level forumlarından kendimi attırdım(küfür tehdidi ile:) )neyse sizleri çok seviyoruz inşallah çok büyük işler başaracağız ve unutmyalımki Ne sinan tuğbek ve serpilsiz level olur nede bizlersiz umarım aydın doğan aldığına pişman olur bu arada ben forumlardan laconem
Bana attığın mesaj için çok teşekkür ederim sinan abi
Adsız dedi ki…
Aslında buraya ben başka bir yorum yazıyordum ama bulunduğum internet kafenin yakınındaki elektrik trafosuna konan kuş yüzünden elektirik gitti ve dolayısıyla yazmış olduğum yazı o kuş gibi bu gitti.Neyse kısaca şunu söylüyorum.Sizi seviyoruz Sinan abi Tuğbek abi ve Serpil abla.Şunu iyi bilsinler Level'dan ayrılan yanlızca üç kişi değil sadece Level'ın kendisi ayrıldı özünden.
Level'ı sizinle, Sizi Level'la sevmiştik.Sizi çok sevdik Level(Sinan, Tuğbek, Serpil...)ve sevmeye devam edeceğiz.Aslında yazacağım çok şey var ama yine trafoya kuş konmasından korkuyorum.:D
Feyyaz Ustaer dedi ki…
Yeni bir dergi kulağa hoş geliyor.
Adsız dedi ki…
Bu olay çok şaşırtıcı oldu. Üzüldük, hiç ama hiç beklemediğimiz bir şeydi. Artık Sinan Akkol ve ekibine yeni yollarında başarılar diliyorum. Umuyorum ve de inanıyorum ki başarılı olacaklar. Nasıl yeni bir ekip kurulursa kurulsun, o sıcaklıklarıyla yine başarılı olacaklar. Şüphe yok. Tekrardan tüm kalbimle iyi şanslar.
Adsız dedi ki…
Aydın doğan her zamanki gibi elini sürdüğü şeyi kurutmuştur. Emin Çölaşan gibi bir kişiyi gazetesinden kovması onun şahsiyeti hakkında yeterli bilgiyi vermektedir. Sinan abi seni tüm kalbimizle destekliyoruz ve bunlardan kurtulmanı diliyoruz.
Adsız dedi ki…
Yapılan 32 yorumun ardından daha başka sözcük eklemeye gerek var mı? Geriye tek bir şey kalıyor;

"Viva la résistance!"
Adsız dedi ki…
bu sefer daha büyük olacaksınız buna en ufak kuşkum yok.
PeaCeMaC dedi ki…
Zirvede olan bir derginin bu yazdığın özellikleri koruması zor olmalı gerçekten Sinan abi. Level'ı Level yapan özelliklerin bir anda böyle gitmesi üzücü oldu, 9 yıllık emek...

Aldığınız kararda sizi destekliyorum, piyasada yeni ve iyi bir dergi olacağı ortada, Tuğbek abinin de dediği gibi, umarım iki iyi dergi olur.

Şunu da ekleyeyim;

"Viva la résistance!"
Adsız dedi ki…
en son kasım 2006 sayısını almıştım Level'in.çeşitli sebeplerden ötürü okumayı bırakmıştım.ama "yeni dergi" için elimden geldiğince destek olucağımı belirtmek isterim.zamanında Level'da başkalarının düşünceleri, size diretilenleri değil, kendi düşüncelerinizi hürce paylaştığınızı ve samimiyetinizi görmek güzel.

bu arada evleniyormuşsunuz sanırım.mutluluklar dilerim :)

gelişmeleri takip ediyor olacağım.
Adsız dedi ki…
Doğru bir karar verdiğinizi düşünüyoruz Sinan abi. Level'cılar olarak arkanızdayız!
Ahmet Kamil Keleş dedi ki…
Çıkaracağınız yeni dergi için şimdiden başarılar dilerim. Yeni ve güzel bir başlangıca doğru yol aldığınıza tüm kalbimle inanıyorum.

Hepimiz sizi destekliyoruz.
Léon dedi ki…
Sinan abi yaptığınız kesinlikle doğru, %100 arkanızdayım ama birkaç sorum olcak cevaplandırırsan çok sevineceğim, benim ve kimsenin aklında soru işareti kalmaz böylece

1- Fırat abi de çekirdek kadrodandı, neden o da ayrılmıyor?

2- Rocko neden yazılan her emsajı ve topici anında siliyor?

3- Ana kadrodan başka size katılacak freelancerlar var mı?

4- Vogel neden satıldı?

5 ve en önemlisi- dergide(çok zor olsa da siz yapabilirsiniz:) birazcık da olsa yeni oluşumunuzun reklamını yapsanız yeni derginin okuyucu sayısını baya artırabirlirdiniz. Zor ama çok büyük bir risk alıyorsunuz; bu tutmazsa(ki tutması için her şeyi yapacağım) işinizden olacaksınız.
Level dergisini çok seviyordum ama sevgide -di'li geçmiş zamanı kullanmak acı verici oluyor; seven taraf için de, sevilen taraf için de...

Bu zor zamanınızda açıksözlü olmaya karar vermekle kötü mü ediyorum bilmiyorum ama inanın, bu da bir destek mesajı.

Öncelikle şunu belirtmeliyim, çıkaracağınız yeni dergiyi dörtgözle bekliyorum. Çalışmalarınızdaki kaliteyi gördüğüm için beklentilerimi karşılayacak bir dergi ile karşılaşacağımdan da adım gibi eminim.

Ama Level'da kaybolduğunu üzülerek gördüğüm amatör ruhu bu yeni dergide görmeyi umut ediyorum çoğu eski Level okuru gibi. Blogumda Level hakkında yazdığım yazıya gelen yorumlardan gördüğüm kadarıyla bu düşüncede yalnız değilim ve bu yüzden haddim olmayarak bu mesajı yazıyorum.

Level daima Gameshow ile karşılaştırıldı okuyucuları tarafından. Karşılaştırılma yapılmaması konusundaki siteminizde haklıydınız. Ama okuyucu açısından bakarsak, Gameshow yitip gittikten sonra oradaki samimiyeti en fazla Level'da buldu okurlarınız. Belki Gameshow'da hissettiği "Yazarla bir fincan kahve içerek sohbet ediyormuş havası"nı Level'da da bulmayı ümit etti. Bu yüzden Gameshow ile karşılaştırıldı Level, sık sık. Level okurun beklentilerini karşıladı ki şu an Türkiye'nin 1 numaralı dergisi sıfatını Level için söylüyoruz.

Samimiyet ve güven kazanılması zor hislerdir; Level bunu kazanmayı başarmıştı. Ama bir süre sonra derginin sıcak misafirperver havasını yitirdiğini hisseder oldum. Dergiyi sadece doyurucu bilgisi için değil, içindeki yazarlar için aldığımı o zaman fark ettim. Sonra bir gün, neredeyse bağımlılık haline gelmiş Level alışkanlığımdan vazgeçtim. Dergiyi 1,5 yıldır almıyorum.

Daha uzun süre yazabilirim bu konuda ama bu uzun yazıyı sizi sıkmadan sonlandırmam gerektiğini düşünüyorum. Umarım yeni dergi ile tüm umutlarınız gerçekleşir.

İmza: Level forumlarından Çağlayan
Falanca the Echidna dedi ki…
Sinan abi, her ne kadar son günlerde LEVEL dergisi satın almasam da bu olayı duyduğumda çok üzüldüm.

Ben Falanca. Eğer bir şeye ihtiyacınız olursa Xaladin ile ben her zaman buradayız.
Deniz Ege Tunçay dedi ki…
İkinci sayısından beri takipçisi olduğum Level dergisinin ruhu, artık özünden koptu.

Yeni oluşumda, bir okuyucu olarak destekçiniz ve takipçiniz olacağıma inanıyorum. Elinizden çıkacak yazıların, elinizde şekillenecek olan derginin kaliteli olacağına inanıyorum.

Yeni dergiyi bekliyoruz Sinan bey...
OnuR dedi ki…
Ne kadar üzülsekte elden bir şey gelmeyecek anlaşılan.Sinan abi ve tüm eski LEVEL çalışanları arkanızdayız. Daha iyi olur her şey umarım.
Pathologic dedi ki…
Siz doğru olanı yaptınız Sinan abi.Elbet hayrını görürsünüz yakında.Cümleten yanınızdayız.
a-smurf dedi ki…
Advance to the next level!
Adsız dedi ki…
Siz nereye biz oraya sinan abi doğan grubun hiç bir dergi gazetesini almıoz ailecek bi level alırdım ben onu da almicam artık ne sen varsın ne diğerleri:( arkanızdayız!
Adsız dedi ki…
may the force be with you
Unknown dedi ki…
O tek atımlık kurşunu tutturacağınıza inanıyorum.
Smaerdyad dedi ki…
zamanı gelmişti bence.vesile oldu bu olay.
Adsız dedi ki…
Sinan abi öncelikle bu fedakar davranışınızdan dolayı sizleri tebrik etmek istiyorum. Yeni çıkaracağınız derginin adını duyurma gibi işlerde buradaki diğer arkadaşlar gibi sonuna kadar destekleyeceğimi bilmenizi isterim.

Unutmayın sizleri çok seviyoruz ve daima seveceğiz!

-Cemq
Adsız dedi ki…
sinan abinin olduğu dergiyi alırım yanında berker burak tuğbek abilerde harika olur ama doğan gazete ve dergilerinden nefret eden biri olarak
sinan abi seninde bu grupta çalışmak istememene çok sevindim helal olsun sana senin level ı 98 temmuzdan beri almamın tek sebebiydin inşallah yeni dergide de başarılı olursun
Adsız dedi ki…
Sinan Bey eğer yeni bir oluşuma giderseniz yeni bir dergi çıkartacaksanız naçizane fikrimi baştan belirteyim. Lütfen oyun incelemelerinde gereksiz şakalara geyiklere boşuna satır tüketen yapmacık kelime oyunlarından sıyrılın bir şekilde. Sadece oyunu tanıtın en ciddi üslupla. Çünkü bilirsiniz ki oyun ciddi bir iştir..
Adsız dedi ki…
Evet Mehmet Kentel gibi X Oyun ne zaman çıkıyor sorusuna ben gittim arkamdan gelir demeyiniz onun yerine şöyle espiri yapabilirsiniz x oyun şu tarihte çıkacaktır ama ben çıktıktan sonrada çıkabilir ahahahahaah diye yapın
-By Emren-
(alıntı)Sinan Bey eğer yeni bir oluşuma giderseniz yeni bir dergi çıkartacaksanız naçizane fikrimi baştan belirteyim. Lütfen oyun incelemelerinde gereksiz şakalara geyiklere boşuna satır tüketen yapmacık kelime oyunlarından sıyrılın bir şekilde. Sadece oyunu tanıtın en ciddi üslupla. Çünkü bilirsiniz ki oyun ciddi bir iştir..(alıntı) Haber bülteni mi sunuyoruz?
Adsız dedi ki…
Ama espiri yapmayın demiyoruz sadece gereksiz dalga geçen espiri yapmayın diyoruz...
By Emren
Solidsnake dedi ki…
Sinan abi ben Level'i senle tanıdım.Sen varken Level Level'di.Sen yoksan bende yokum.Yeni dergini alma garantisi veriyorum.Arkandayım.
Unknown dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki…
Eğer yeni Level (adı her ne olacaksa) çıkacaksa bilmenizi isterim ki sonuna kadar yanındayım Sinan abi. O dergiyi tanıtmayı Doğan Grubunun yaptıklarını anlatmayı LeveL camiasına borç bilirim.

Viva La Résistance lives on!
Blame Doğan Burda!
Tomorrow night our life will great!
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=18986131&postID=8203238255366514104
Adsız dedi ki…
Ağlamak istiyorum, ben 16 yaşındayım ve bu dergiyi 7-8 yaşımdan beri düzenli,düzensiz bir şekilde takip ediyorum, ben çocukluğumun en güzel zamanlarımı, gençliğimin ilk çağlarını diğer bir adıyla hayatımın en güzel günlerini level'la yaşadım...ve şimdi bu dergi yok, benim için artık yok. hükümete yağ çekmekten başka birşey yapmayan bu ülkeyi satan, medyayı tekeline sokan ve ruhsuzlaştıran bir kurumun bünyesine giren bu dergi benim için artık malesef yok...
yeni dergiye gelince level ruhunu ve oyun kültürünü yaşatacaksa ne diyelim:
bring it on!
Adsız dedi ki…
Rocko'a attığım mesaj

---- YANITLANAN MESAJ ----
Kimden: Rocko
Kime: mttech
Tarih: 28/08/2007 15:46:27

[k][TV] Koca Kafalar TV [/k] konusundaki seviyesiz mesajlarınız nedeniyle bir haftalık rütbe düşürme cezası aldınız.
-----------------------------

Seviyesiz olan hangi mesajımmış acaba merak ettim. Şahsıma rütbe cezası verip sanki, gerçekte karakterimi yansıtmayan sanal bir rütbe ya da seviye göstergesi bir ibareyi benden geri alınca beni arkadaşlara küçük düşürmüş ya da beni cezalandırdığınızı mı düşündünüz bilemem.Benden rütbemi almanızı değil beni forumdan ihraç etmenizi taleb ediyorum.Böle şeylerle insanların korkutacağınız ya da sindirip koyun gibi güdeceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.İmzamı da silmişiniz.Tebrikler...
Cyberia'a selamlar... Bu mesajda ona karşı en ufak bir gönderme ve ya hakaret yoktur.Sitem Sinan Tuğbek ve Serpil'de arta kalanlaradır.
Artık akıllandım orta parmak son mesaj.
Gidince bu diyardan yok telaş.
Adsız dedi ki…
Şu an itibariyle forumdan atıldım.Yanlız bunlar bi forumu işletemeyecek kadar aciz olsa gerek atılmama rağmen online gözüküyorum:D
Akif dedi ki…
evet dünde ben atıldım hayırlısı olsun bir yerimden bişey eksilmedi sadece onlar bir müşteri daha kaybetti
Léon dedi ki…
sinan abi kusura bakma ama (ne kadar istemesek de) bir de bardağın boş tarafına bakmamız lazım.

level giderken yanında müthiş teknink desteği, konsol bölümünü, donanmayı, tasarımını... derken sadece level değil, level'ı bugünlere getirirken uğraştığınız belki 5 yıl gidiyor. her şey sıfırdan başlayacak. ve biz mükemmel dergiyi okumaya, siz de çıkarmaya 5 yıl daha uzaksınız artık.

ama tabi ki bu yüzden prensiplerinizi hiçe saymanızı bekleyebilir miyiz, tabi ki hayır. o yüzden iyi şanslar GERÇEK level(bu arada yeni derginin adı YENİ LEVEL olsun, doğan tarikatından da bahsedersiniz:)
Akif dedi ki…
yeni isim yeni kadro yeni tasarım bazen değişiklikte fayda vardır
kısa zamanda cıkacagını sanmıyotum deginin
simon dedi ki…
Sinan Abi.Evet Abi diyorum Çünkü 9 yıldan beri sizinle beraberdim bende.Benim çocukluktan,ergenliğe,oradan reşitliğe geçişimde level hep bi parçam olmuştu.Level'ı Level yapan sizlerdeniz,Berker Abi,sen,Tuğbek Abi ve Serpil Abla.Bu ay Bioschok dolayısıyla Level'ı ve sizleri tekrar görmeyi iple çekiyordum.9 seneden beri olduğu gibi.Fakat bu haber benim için bir şok oldu.Sizlere,aile üyelerim gibi gördüğüm sizlere şunu söyleyebilirim ki,bu kararınız çok yerinde olmuş.Umarım hepiniz için,hepimiz için hayırlısı olur.Tahmin ediyorum ki arkanızda büyük bir kitleniz olacak.Şimdiden Türkiye'nin yeni oyun dergisine başarılar:) Yarınlar bizleri bekler.(Berker Abi'yi de lütfen aranıza katın hatta göker'i ve diğerlerini level'ı bizim sevdiğimiz level yapan tüm kadroyu.umarım onlarda sizlerle beraber olurlar
Adsız dedi ki…
Verdiğiniz kararın hepiniz için en hayırlısı olmasını diliyorum. Arkanızda sizlere bunca senedir onlara yaşattığınız güzel şeylerden ötürü müteşekkir olan sağlam bir okuyucu kitlesi bulunuyor. Dokuz sene azımsanacak bir süre değil; Level dergisi ve dolayısıyla da onu şu gününe kadar getirmiş olan sizler oyuncular arasında daha iyi tanınıyorsunuz eskisine göre. Ortaya koyacağınız yeni projede hitap edeceğiniz kesimi göz önünde bulundurursak, tanınırlık yönünden çok sıkıntı çekeceğinizi sanmıyorum, ama muhtemelen sizin de düşünmüş olduğunuz gibi; peki aynı durum hitap etmenizi sağlayacak kesim için de geçerli olacak mı?

Gerek büyük alışveriş mağazaları olsun gerek sokağın ucundaki küçük market olsun, herkes cebine girecek olan paranın derdinde elbette. Onlara en çok satışı yaptıracak olan, karşılığını istedikleri gibi alabilecekleri ürünün derdinde... Sanıyorum, yeni dergi projenize dair en büyük şüphelerinizden biri, bu dergiyi okuyucunuza ulaştırma hususu.

Peki, bunu bir kenara koysak; e-dergi alternatifi nasıl gözüküyor? Dergiyi kağıt üzerinde hazırlamaktan daha ucuza geleceği malum, ama rağbet nasıl olacak? Uzun süredir sizi takip eden bir okuyucunuz olarak gayet farkındayım ki, bu işi sevdiğiniz kadar, ekmek paranızı çıkarmak için de yapıyorsunuz. Hatta bu yüzden de, Türkiye gibi oyun konusuna önem vermekten ziyade onu çoğunlukla yeren bir ülkede yaptığınız işi sevmenizden ve ona sahip çıkmanızdan dolayı sizlere saygım büyük. Deminki e-dergi konusuna bağlarsam, hazırlayacağınız dergiyi internet üzerinden satın alıp okuyanlar elbette çıkacaktır. Fakat bizim ülkemizde internet üzerinden alışveriş o kadar da yaygın değil. Bir de okuyucu kitlenizin büyük kısmının 17 yaş altı olduğunu düşünürsek, birçok ebeveynin bu konuda sorun teşkil edeceğini düşünüyorum.

Satırlardır sanki atabileceğiniz tüm hamlelerin önünü kesmeye çalışır bir izlenim verdim, ama niyetim bu değil. :) Hani demişsiniz ya "Tek atımlık bir kurşunumuz var, vuracak veya ıskalayacağız." diye, benim dileğim o kurşunun isabet oranının bir şekilde arttırılması veya kullanabilecek başka kurşunlar bulunması.(Keşke auto-aim, unlimited ammo imkanı olsaydı...) Tabi tüm bunları ayrıntılara çok da vakıf biri olmamama karşın söylemem pek doğru değil, siz daha ehilsinizdir, ama biraz da olsa sorumluluk hisseden bir okurun bu tür şeyleri söylemesi lazım gelir, diye inanıyorum. Bilmem siz nasıl düşünüyorsunuz bu konuda?

Çözüme dair ise ("çözüm" yerine belki "düzlüğe çıkmak" dersek daha doğru olur) şöyle bir önerim var benim:

Önce e-dergi formatında ücretsiz bir dergi çıkarmak. Yeni birlikteliğe nasıl bir isim verirsiniz bilemem, ama sitesinde şu anki Level sitesinde olduğu gibi forumu, haberler bölümü, hatta birkaç, siteyi canlı tutacak fasilite daha olabilir. Bundan sonrası da sadık okuyucu kitleniz için bir sınav teşkil ediyor. Siteye internet üzerinden alışveriş konusunda bir sıkıntısı olmayanlar için bir bağış sistemi kurabilirsiniz, diğer yandan da okuyucularınızın biraz özen gösterip sitenin hitini yüksek tutmasıyla da reklam almaya başlarsınız. Belki bunlar ilk vadede derginin kağıt üzerine geçmesi için büyük bir adım olmaz, ama belki biraz daha yavaş ve daha garantili bir şekilde yükselmesini sağlayabilir.

Biraz fazla konuştum. En sevmediğim şeylerden biri de bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktır, ama daha önce de dediğim gibi, niyetim sadece bazı şeylerin ucundan tutabilmek, biraz yapıcı olabilmekti. Fazla uçmuş olabilirim, kusura bakmayınız.

Tekrardan, kararınızın hayırlara vesile olması dileğiyle...
Adsız dedi ki…
Verdiğimiz rahatsızlık (!) Level junior ekibi olarak yeni platformda sürecek... STand& Fighttt (ah bi gidip manowar dinliyim :P))
Volky Tolky
Adsız dedi ki…
Sinan abi hepimiz seni destekliyoruz.
Arkandayız.
Enes dedi ki…
Valla tek diyebileceğim Level'ı Level yapanlar neredeyse bizde orada olacağız. Arkanızda olduğumuzu bil Sinan abi!
Adsız dedi ki…
bir numarasın Sinan abi bu konuda verilebilecek en iyi kararı vermişsin destekliyoruz seni
Volkan dedi ki…
merhabalar. Ben forumdan voolkan Level benim gibibir çok kişiyi büyüten bir dergiydi. Ozamanlar maddi durumumuz iyi olmadığı için eski bir bilgisayarım vardı. Bigisayarımın çalıştırmadığı oyunları hayal ederdim hep okudukça dergideki resimlere bakar nasıl oynandğını anlamaya çalışırdım.. Çok güzel günlerdi, sonra büyüdüm(k) ve herşeyin oyun olmadığını anladım(k).. Burdada level bizi kucakladı bize doğru olanı gösterdi..

Şimdi söylemek istediğim bir kaç şey var. Bir topluluğun gençliğinden veya çocukluğundan ne istediniz? Bir aileyi hatta binlerce kişiden olşan bir aileyi kıçı kırık beton yığını bir yapıya hapisetmeye çalışmak nasıl bir anlayışın ürünüdür? Level Doğan grubunun sahip olduğu diğer PC dergileri gibi ruhsuz, basma kalıp yazılar olan, hatta oyun resimlerine bakıp hayali ön bakış yazılan bir dergi haline getirilmek istenmiştir!

Ama unuttukları birşey var. Özgür ruhları kimse camlı binaların arkasına sokamaz. Sinan,Tuğbek, Berkant abi ve Serpil abla bizim desteğimiz ve kalplerimiz sonuna kadar sizinle. :)
Adsız dedi ki…
merhaba sinan abi;
görüyor musun nasıl da büyük bir kitle yaratmışınız aslında.siz hepimizin sinan,berker,tuğbek abisi serpil ablası oldunuz o güzel yıllarda.artık level(küçük harflerle) olmayacak belki hayatımızda her ne kadar Fırat abi'yi sizler kadar sevsek de,ona olan desteğimiz sadece manevi olacak.Siz yeni bir sayfa açarken o sayfaya kafanızın üstünden biz de bakıp okuyacağız tıpkı toplu taşımada oturan kişinin okuduğunu okuyalar gibi:)artık LEVEL(büyük harflerle) T-şörtümü biraz hüzünlü giyeceğim.ayrıca yeni dergiye baaşvuru yapmak istiyorum serbest yazar olarak ve hiç bir maddiyat beklemiyorum.tamamen gönülden gelen bir sevgi. mailim: userttas@gmail.com
eğer bir yardımımın dokunacağını düşünürsen lütfen tereddüt etme.
daha önce tecrübem yok(kendi deneme yazılarım dışında) ama öğrenme azmim çok büyüktür.
Uğur Serttaş
Adsız dedi ki…
Dergiyi 99 Temmuz ayından beri takip ediyordum.Bana çok şey kattınız.Sinan,Tuğbek abimiz,Serpil ablamız oldunuz.Siz nerdeyseniz ben orada olacağım.Arkanızdayız.Size başarılar diliyorum.
Adsız dedi ki…
Bu ayrılık haberini almak bunca zamandır (hemen hemen 6-7 seneden geçmiştir) takip ettiğin, yazarıyla acısyla tatlısıyla her şeyine ortak olduğunu hissettiğin derginin en sevilen sayılan bilgisine güvenilen isimlerinin artık bundan sonra olmayacağını öğrenmek ne kadar insanı yaralıyor bir bilseniz. Ah be Sinan Akkol, Tuğbek ve Serpil keşke böyle olmasaydı herşey dün olduğu gibi bugunde devam etseydi ne olurdu.. Daha geçen uzun zmandır Int. girmediğimden gün ilk bu haberi duyunca inanamadım şaşırdım kaldım nasıl olur dedim meğer doğruyumuş. Zaten en doğru haberi kendisinden yani Blogudan alırım diye ilk burası aklıma geldi...
Eee peki siz mahşerin üç atlısı olarak yanınıza başka gelen olmayacakmı mesela aranızda mutlaka olmasını istediğim; Fırat Akyıldız, Güven Çatak, Eser Güven, Jesuskane, Burak Akmenek, Tuna Şentuna ve Emin Barış gibi bu isimlerin durumları ne alemde?. Biliyorsunuz bu isimlerde en az sizin kadar olmasada yinede bunca yıldır dergiyi bugüne getirmede çok emekleri olmuştur. Onlarıda yeni oluşumda dergide sizlerle birlikte görmekten büyük mutluluk duyardık. Yaw görüyormusunuz herşey bir anda bu kadar zamandır süregelen herşey nasıl değişecek. LEVEL Online Forumlarındaki beraberliklerimiz ne olacak orasıyla rakipmi olacaksınız yani, of ya şu hayat neler gösteriyor insana... Sizsiz LEVEL ne olacak onuda aklınızdan silememişsinizdir eminim, 10 yıldır siz yönetiminde biz okuru olarak bir çırpıda ayrılmak zor olacak, doğruya doğru...
Neyse fazla uzatmayalım bu ayrılık ve sonucunda oluşacak yeni dergi vede sizler hk.da en son taze bilgileri almak için bi tek burası kalıyor aman bizi habersiz bilgisiz bırakmayın. Kendinize iyi bakın tekrar görüşmek üzere hoşçakalın...
Adsız dedi ki…
mesajıma düzeltme:
Valla bunca zamandır acısıyla tatlısıyla hep beraberiz, sizleri birbirinizden ayrımadık da işte o yüzden bazı isimler orada yer aldı (Fırat gibi). Yanlışımız olmasın galiba kendileri LEVEL ın başında kalacak isim değilmi. Ne olduğunu tam bilemiyoruz kusura bakmayın artık...
Adsız dedi ki…
Level benim aile diyebileceğim bir oluşum olmuştu.bunun en önemli nedenide kuşkusuzku abi diğebileceğim yazarlar yüzündendir.Açıkcası ailemi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum.Her güzel şey bitermiş demekki.
level hala alınabilecek bir dergi tabiki Fırat abi, Burak abi, Güven Çatak, Jesuskane hala oradalar.Ama level artık "LEVEL" olmuyacak sadece level hatta belkide lvl olucak.Zamanlada yok olucak muhtemelen.

Ama önemli değil yeni bir aile bulacağım.Hem daha güzel olur.Tabi niye olmasınki.yeni bir oluşum bu sefer sıfırdan takip edip destekliyebileceğim bir oluşum.Tek atımlık kurşunumuz var demişsin ama merak etme tam 12'den vuracağınıza hiç şüphem yok.

benim en çok istediğim şey ise yeni oluşuma Berker abinin katılma ihtimali.Olabilir değil mi öyle bişey Sinan abi.

Ne olursa olsun sizin yanınızdayız.
Viva La Résistance
Adsız dedi ki…
haberi okuduğumda sıcak havanında etkisiyle epey bi soğuk terler döktüm. "noooluye la!" bir nida boğazımda düğümlendi. sonraki günlüğü okuyunca yeni derdiyi gördüm ve dedim ki "yaşa!!!". Sinan'dan ve diğer arkadaşlardan da böyle bir hareketi beklerdim zaten. kartel medya kuruluşlarına HAYIR! gerekirse yeni dergiden 3 tane birden alır, yine sizi kurda kuşa yedirmem!!isterse dergi 15 sayfa olsun. umurumda mı? :)
Adsız dedi ki…
Yeni derginizin aylık müşterilerinden biri olacağıma emin olabilirsiniz. Level kolay kurulmadı, kolay da yıkılmayacak. Gameshow'dan sonra (Benim için) ülkemizin görüp görebileceği en iyi oyun dergisinin yok olmasına izin vermeyeceğiz. Fakat Doğan'ların Level'ını değil, sizlerin Level'ını takip edeceğiz.
emrsag dedi ki…
doğan kanallarını izlerken bir gün hayatımın geçmişinden gelen ve en değer verdiğim elementlerinden birini acı verecek şekilde yutacağını hiç düşünmemiştim. izlemez olaydım.

level sadece bir isim olarak kalacak artık. siz neredeyseniz biz oradayız.
Adsız dedi ki…
sinan ağabey her zaman arkandayız herşey istediğin gibi olsun.
mhs85
Adsız dedi ki…
Sizi (ayrılan tüm yazarları kastediyorum) okumaya başladığımda ortaokuldaydım, şimdi eşek kadar adam oldum. Yani demek istediğim sizinle büyüdüm, benim gibi bir sürü insan sizinle büyüdü. Bunca insan sizi yüzüstü bırakmayacaktır. Doğrusu zor bir yola girmişsiniz ama desteğiniz de çok sağlam. Telaşa mahal yok, biz hep arkanızdayız.

Yeni dergiyi (adı "Öz Level" olmalı bence:) sabırsızlıkla bekliyoruz. Viva la résistance!
Adsız dedi ki…
abiii bennn böleee şeyiinn taaa .... yapim yaaa doğan burda ajansı var yaa oğlum sen bittin seni bombalicam abi madem dergiyi aldın nie bu gzl yazarları level ı level yapan ekibi ayırdın :'( ahanda şimdi oturma eylemi yapıcam level ı sewen arkamdan gelsin ;)ama sizleriii bırakmıcam bırakmicaz emin olun
Adsız dedi ki…
Yolunuz açık olsun Sinan Bey. Kafanızda hiçbir şüphe olmasın, siz kesinlikle doğru olanı seçtiniz.
dark_devil_cry dedi ki…
SİNAN ABİM HABERİ DUYDUĞUMDA BOĞAZIMDA Bİ YUMRU HİSSETTİM BEN SİZDE GÖRDÜM NASIL DERGİ HAZIRLANABİLECEĞİNİ... EMİN OLUM Kİ BEN O SON 10 YILIN ARŞİVİNİ ALDIKTAN SONRA LEVEL I ALMİCAM ALMAM ALAMAM HAKSIZLIK OLUR SİZLERE O AYDIN DOĞAN ŞİMDİ NASILDIR ÇOK MERAK EDİYORUM TARİHİ Bİ ZAFER Mİ KAZANMIŞ GİBİMİDİR Kİ EĞER ÖLEYSE EKİM VE KASIM AYLARINDA Kİ LEVEL TRAJININ DÜŞTÜĞÜNÜ GÖRÜNCE NE YAPİCAK TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALİCAK MI ;) 2.5 SENEDİR SİZLERİ TAKİP EDİYORUM EĞER BEN ŞİMDİ BÖLEYSEM DAHA ESKİLER NEE DURUMDADIR YADA EN ÖNEMLİSİ SİZ NE DURUMDA SINIZ :'( AYDIN DOĞANA ZATEN SİNİRLİYDİM İYİCENE SİNİROLDUM :@ İBNE HERİF SEN GÖRÜCEKSİN AYDIN DOĞAN SEN GÖRÜCEKSİN ;) BU ARADA SİNAN ABİM EN YAKIN ZAMANDA Bİ LEVEL TADINDA DERGİ ÇIKARTIN SİZSİZ BİZ HİÇ SİZ OLMADAN BİZ OLMAYIZ BEN DERGİYİ OYUN İÇİN DEİL SAMİMİYETİNİZ İÇİN ALIYORDUM ;) EE NEDE OLSA TÜRKİYE OYUN MEDİA SEKTÖRÜNDE 11 YIL DAYANDINIZ VE BU 11 YIL BOYUNCA Bİ ÇOK SEWENİNİZ ÇIKTI ORTAYA İNŞ. BİGÜN BENDE SİZLER GİBİ PC OYUN YAZARI OLURSAM (Kİ İDALİM BU ;) ) SİZLERİN KULLAKLARINIZ ÇINLATACAĞIM VE BELKİDE BİGÜN AYNI DERGİDE YAZAR OLARAK ÇALIŞIRIZ BELİ Mİ OLURR :DDDD DÜNYA KÜÇÜKTÜR BUNU UNUTMA SİNAN ABİ ;)
Adsız dedi ki…
Level'ı yedi senedir içindeki oyun incelemeleri için almadım; hep Berker Abi, Sinan Abi, Serpil Abla, Tuğbek Abi, Cem Abi, Burak Abi ne yazdı acaba bu ay diye merak ve heyecanla aldım dergiyi elime, zamanla birer ikişer ayrıldı bazılarınız, katlandık . Ama bu sefer çok ağır oldu be. Şimdi yeni bir sayfaya başlıyorsunuz ben yine merak ediyorum ne yazıyorsunuz diye. Sabırsızlanıyorum, bekliyorum...
Adsız dedi ki…
1997 beri level alıyorum adı level olduğu için değil yazarları için siz nereye ben aray arkandayız onurlu davranmışsınız tebrik ederiz.şimdiden yeni derginiz hayırlı olsun bekliyoruz.
Adsız dedi ki…
level dergisi yazarları için alınır ismi için değil artık eski ruhu kalmadıönce cem sonra maddog şimdi sizler ayrıldınız ee biz kaldık bizde ayrılalım sevdiğim yazarlar nereye ben oraya
Adsız dedi ki…
Sinan Abi level dergisi sizlerle birlikte sanki bir dostum bir parçam gibiydi. Sizlerin dergiden ayrılacağınızı duyunca morelim aşırı derecede bozuldu. Şaşkınlığa uğradım. Resmen dondum kaldım. Her ay çok büyük sevinçlerle aldığım level'ı yine aynı sevinçle alabileceğim mi alamayacağım mı bilmiyorum. Sizin yokluğunuzu hiç kimse tamamlayamaz. Parantezlerde fırça çekmeleriniz:D kendinize özgün bir yazar olmanız. Sizi/sizleri çok seviyorduk. Dergi umarım çizgisini bozmaz. Ruhunu kaybetmez.

Bu arada yeni dergi düşünüyorsanız arkasında durun. Bizler hepimiz size sonuna kadar destek veriyoruz. Yazınızda da anlattığınız tek kurşun hedefine ulaşacak. Bundan emin olun! Sizleri destekliyor ve sizleri çok seviyoruz.
Adsız dedi ki…
Dün akşam level forumlarında hiçbir kurala karşı gelmeyen yazım silindi.sebebini sorduğumda ise sanıyorum forumdan atıldım.Sanıyorum diyorum çünkü atılmış gözükmüyorum ama giriş de yapamıyorum.level da yazdığınız eylül sayısını da alıp hem forumları hem dergiyi bırakacağım.Yeni bir dergi ve forum kurduğunuzda elinizde bir atımlık kurşun olmayacak.Yıllardır okuyucu ile kurduğunuz ilişki sizin için cephane şifresi yerine geçicektir.Level artık bu ilişkiyi kaybetti.Çünkü yazılan nerdeyse her şeyi silip topicleri kapamaya başladılar.Sanırım bu yolla okuyucu kaybetmeyeceklerini sanıyorlar.Yeni derginize lvl'dan eski yazarları da alabilmenizi dilerim.Umarım her şey daha güzel olur sizin için
Theozy dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki…
Arkadaslar bu olaya ben de uzuldum ama bu olayı sıyah - beyaz dıye ayırmak yanlıs olur. Ayrılan yazarların kendıne gore sebeplerı oldugu gıbı kalan yazarların da olacaktır. Bıze de saygı gostermek duser.

Ayrıca ''Dergı satmazsa Aydın Dogan'ın yuzunu gormek ısterdım.'' mealınde bır yorum yapılmıs. Bıraz ucuk olmus bence. Kendısını hıc sevmem ama gercekcı olalım kı tirajı 15.000 sevıyesınde kı bı dergının satıp satmaması Aydın Dogan'ı pek etkılemez. En fazla dergıyı kapatırlar(nasıl fütursuzca soyledım anlayamadım ama :) LEVEL da bır dergıdır ve KAPANABILIR).

Ayrılan yazarlara basarılar dılerım. Emın olsunlar kı arkalarında cok buyuk bır destek olacaktır. Bir insan hıc tanımadıgı bırıne sadece agız alıskanlıgı olarak degıl ıcten gelerek 'abi, abla' dıyorsa bu sevgısındendır ve gercek sevgı de karsılıksızdır. Eger ayrılan yazarların kuracagı bır ekıp dergı cıkartırsa biz bu dergıyı 'Eskı' LEVEL a ınat degıl 'Yeni LEVEL' a sevgı ıcın alalım.

Bıraz uzattım ama (kımse okumasa da) duygularımı dıle getırmek acısından benım ıcın onemlıydı. Bıze bu fırsatı verdıgı ıcın Sınan Akkol'a tesekkurler :D Guc sızınle olsun ;)
NİYO
niyo_t@hotmail.com
Adsız dedi ki…
sinan abi bu olayda şok olmayan yok. ama asıl olay level forumlarına resmen diktatörlük gelmesi en ufak eleştiride hesabın uçurulması ki 2 defa yaşadım aynı gün içinde ve ikisinde de ağzımı bozmamak için zor tutuyordum yani ne kural ihlali ne de başka birşey ama doğan holdingin bel altı vuruşları sağolsun. ne diyelim canınız sağolsun siz yeni dergi çıkarttığınızda bir aksilik olmazsa o dergiyi bulmak için gerekirse istanbulun altını üstüne getiririm. eski level için yaptığım gibi. ben inanıyorum ki okurlardan hiç biri ne verdiğiniz oyunlar ne promosyonlar ne de leveli ismi için alıyordu sadece içten yazan yazarları için. şimdi level içindeki kelebeği çıkıp gitmiş bir boş kozadır benim için. kelebeğin peşinde takipteyim :)
Adsız dedi ki…
muhammedin dediklerine katılmamak mümkün değil bende 2 saattir rocco şefik ile tartışıyorum silinen msg larım için , ben öyle bir yazı yazdımki hesabımı silmeye cesaret edemediler ama şunu söyleyeyim internet üzerinde her platformda bu forum diktattörlüğüyle ilgili uğraşmaya dewam edeceğim bence sizde peşini bırakmayın cümle alemin level ın 5 gün içinde nasıl bir yere dönüştüğünü öğrenmesi lazım...sinan yeni dergin için destek verecek çok insan var hepimiz arakanızdayız ve ayrıca ben level ın bundan sonra 100.000 falan satacağına inanmıyorum artık onlar için gerileme devri resmen başlamıştır..aldığınız karardan dolayı sizi tebrik ediyorum...
ckandemir@gmail.com
Adsız dedi ki…
dediklerinize katılıyorum level forumlarında artık fikirler söylenemez hale geldi bi sürü kişi banlandı.Benim de üyeliğim uçtu.Mail atarak geri alabilirim ama artık o foruma üye olmak istemiyorum.Üzüldüğüm o çapta başka bi dergi veya forum olmaması.Umarım Sinan abi yeni dergisiyle yine aynı başarıları sağlar bizi de dergisiz/forumsuz bırakmaz
Adsız dedi ki…
Yeni Derginin Adı Ne Olacak Ve Ne Zaman Bizimle Birlikte Olacak ?
Epicçocuk dedi ki…
Sinan abi bir yazarlık yarışması yapın kesin olunca ha!Sizin için olayı protesto etme amacıynan forumdan atıldım La:)
Adsız dedi ki…
1 - ne tarz bi destek yapabiliriz??? daha açık olun sinan ağabey:) ve biz elimizden geleni yapalım...
2 - aramızda Aydın Doğan'ın şahsına tam olarak hakeret denmesede laf atanlar olmuş... arkadaşlar uğraşmayalım böyle şeyler direk icraate geçelim! yani açıklanan bedel 1 milyon euro ztn Doğan holding bu parayı kaybetsede çok da umurlarında olacağını sanmıyorum ki kaybetmezler üstelik...

Sonuç olarak sadece üzgünüm o büyülü derginin bozulduğundan dolayı, haberi duyunca inanamadım içim burkuldu daha ne diyim...
Unknown dedi ki…
Allah aşkına nedir bu Türkiyedeki oyun sektörünü koruyan,onlara arka çıkan ve bizlere oyunları sevdirmeye çalışan oyun dergilerinin başına gelen?Çok uzağa gitmeyeceğim 2-2.5 yıl önceye kadar ben bir cdoyun okuyucusuydum ve cdoyun kapandığında o kadar garip olmuştum ki?Hala ne gariptir ki yağmur yağdığında eski oyunları,mafia'yı,diabloyu oynamak çayımı koyup cdoyunu elime aldıktan sonra yıllarca beni gözgöze baktığım bazen kızdığım bilgisayarımın başına oturup cdoyunu okumak gelir içimden.Belkide bunları level ile ben yenide yaşadım.Hayatın zevklerinden öte,Türkiyedeki oyun sektörünü koruyan,bazen kaale alan ama herzaman mizahıda yerinde tutan bir dergiydi level...Şimdi diyorsunuz "leveli sattık,yazarlar değiştiriyoruz,herkes ayrılıyor..."Diyorsunuz ki levelin adı kalıyor ama kendi gidiyor.Hiç şüpheleri olmasınki levelin asıl okuyucuları levelin ismiyle ile birlikte değil "kendi" ile bilrikte gideceklerdir.HSinan abinin hiç üzülmeyin demesi bundan emin bu kadar çok emin olduğu içindir belki.Sadece oyunların grafiklerine bakıp,atmosferini,senaryosunu anlamak için oyun incelemesi okuyanlar varsın orda kalsınlar.Edebiyat,mizah olmadan yazarlık yapmışsın kime ne faydası var?Fırat abiyede buradan sabır dilemekten başka birşey düşmez bizlere...Ama hayat devam ediyor.Adıyla orada duran level artık eski level değil belki.Şundan tekrar tekrar eminim ki eğer sinan abinin ekibide oyun dergiciliği sektöründen elini ayağını çekerse o zaman Türkiyede yeni bir oyuna başlamak isteyen yapımcıları kucaklayan,onlara destek çıkan kimse kalmaz.Ve ben bunu bilen anlayabilen bir eski kurtun önümüzdeki ay 3 tane yeni çıkıcak olan dergiden alıp destek çıkacağına eminim!Nerden mi biliyorum?Kendimden...
Sinan abi,tuğbek abi,serpil abla ve berkant inşallah yeni başlayacağınız işte başarılı olursunuz.Hiç şüpheniz olmasın ki binlerce level kitlesi arkanızda ve sizi destekliyor.Zamanında verdiğiniz emekler ,yazdığınız yazılar,öğrettikleriniz hiçbir zaman unutulamaz.Boşuna dememişler söz uçar yazı kalır diye:)

ps:1.yorum yanlış yere yapılmış
Haber Pendik dedi ki…
Doğan Grubundan NEFRET ederim...
Karanıza Saygı duyuyorm...
Allah verdiğiniz karar sonucu oluşturacağınız yeni dergi de Başarılar versin...
Girdiğiniz bu Yolda Yardımcınız olsun...
Ben biraz Muhafazakar bir Oyuncuyum... Yorumum size değişik gelmesin...
Siz Doğru yolda Yürüyün.. Allah Daima yanınızda olacaktır...
Not; Küfür ettiğinizi yazmışsınız... Onu bıraksanız fena olmaz... (:
saygılar..
byzihh
Unknown dedi ki…
Hatirliyorum da, yurtdisina egitimim sebebi ile cikmadan once dergiyi artik aylik takip edemeyecek olmanin uzuntusu ile sizlere mail atmistim ve Sinan Bey sagolsun aninda bana iyi yolculuklar dileyen bir mail atmis ve bana basarilar demisti.Iste Level dergisini benim icin bu denli ozel kilan sey buydu;hep daha iyiyi hedefleyen ama bunu yaparken okuyucu kitlesini dengeli degisikliklerle her an memnun etmeyi bilmis, insan merkezli yayincilik...
Simdi derginin kartel medyanin eline dusmesini buyuk bir uzuntu ile karsilasam da,kesinlikle dogru olani yaptiginiza inaniyorum.Bundan sonrasi icin Allah mahcup etmesin,insallah hersey dilediginizce olur.
Emre Ozer
(abuxe)
neoxolmis dedi ki…
Sinan abi, şu Level i ilk aldığım günden beri onu okumamı sağlayan tek şey,oradaki sizin samimiyetiz ve dergiyi okurken sanki dergiyi okuyormuş gibi değilde, ofiste sizlerle oyun muhabbeti yapıyormuş gibi hissedebilmemdir.
yeni dergiye elimden geldiğinde destek vermeye çalışacağım.gerekirse arkadaşlarıma zorla sizin derginizi aldırmaya çalışacağım.

Yolunuz açık olsun.
Adsız dedi ki…
her zaman yanınızdayım-z !!!
Adsız dedi ki…
Bütün arkadaşlarımı ve akrabalarımı yeni derginize yönlendireceğime emin olabilirsiniz. Sonuçta siz ve biz birlikte bir aileyi oluşturuyoruz ve aileler birbirlerine her zaman destek olurlar. Umarım o tek kurşunun hedefi bulmasında ufak bir katkım olur. Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
6 yıldan beri leveli takip ettim. level buraya kadarmış yeni çıkaracağınız dergiye geçiş yapıcam. herzaman yanındayız. derginin tanıtımı için elimden geleni yapacağız. hayırlı olsun.
Adsız dedi ki…
"Nevermind"

Tuğbek'in sayfasındada aynısını yazdım.Sözler tekrarlanınca gücünü kaybeder biliyorum ama:Lütfen eski level sayılarına göz atın, özellikle Sinan abi: Die By the Sword, Dungeon Keeper 2, Half Life(ilkinin) incelemelerine baksın.O havanın yakalanması lazım o zaman bu Rus ruletini kazanırsınız...


"Nevermind"
Adsız dedi ki…
Her zaman yanınızdayız Sinan, siz hiç merak etmeyin. Level'ı Level yapan şey sizin varlığınız. Siz olmazsanız o dergi Level olmaktan çıkar zaten. Bakın en güzel örnek Football Manager - CM ilişkisi. Hangisi zirvede kaldı? Allah yardımcınız olsun, her zaman yanınızdayız.

M.Ihsan Tatari
Adsız dedi ki…
ben yıllardır arkadaştan otlanıyordum. ama arkadaş bir gün dedi ki buraya kadar artık yeni bir dergi. ve ben otlanmayacağım sizi desteklliyorum. İNŞAALLAH BU İŞİ BAŞARACAKSINIZDIR.
Adsız dedi ki…
Az önce beni de attılar. Dediğim şey ise; artık level eskisi gibi almicak... Bu mudur yani.
Level: Amerikan özentisi, Cadde tikisi

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anime, çizgi film değildir!

12'den 20. Güne Zıplayış

388@0