“Bunu yaptık mı gerçekten?”

Öğle yemeğinde Serpil’e tekrar sorma ihtiyacı hissettim.

İki gece önce, 10 yıllık tazminatlarımızı yatırdığımız kağıtlar, koca rotatif baskı ünitesinin bir ucundan 1 tonluk rulo halinde girip, üst üste yığılmış, boyumdan uzun OyunGezer formaları olarak birikirken Erden’e de sorma ihtiyacı hissetmiştim.

Bir hafta önce, son tashihten geçen ilk sayfalar MATBAAYA GİDECEKLER klasörüne düştüğünde Tuğbek’e de sorma ihtiyacı hissetmiştim.

Onbeş gün önce kapağı yapıp siteye koyduğumuzda da…

28 gün önce OyunGezer’in sitesini okuyucularımızın ziyaretine açtığımızda da…

Eylül’ün son haftası elektriği, suyu, interneti çalışan ofisimizde ilk akşam yemeğimizi yediğimizde de…

Bir buçuk ay önce, ofisi 2 ay erkenden tutmaya karar verdiğimizde de…

İki ay önce cebimizdeki paranın, dergiyi çıkartmamıza ucu ucuna yeteceğini bile bile istifa imzalarımızı atarken de…

Ağustos’un son haftası, en ünlü profiterollerin membaı olan Pera pastanesinde, kendi yolumuzdan gitmeye karar verip, bizi seven okuyucularımız, tecrübemiz, emeğimiz ve inancımızın bu “Leap of Faith”i gerçekleştirmemize yeteceğine karar verdiğimiz ve “yapıyoruz ulan!” dediğimizde de…

“Bunu yaptık mı gerçekten?” diye sordum kendi kendime.

Yarın sabah ilk iş bir bayiye gidip “OyunGezer geldi mi?” diye sorup, ilk kez “gerçekten bizim” olan dergiyi elime aldığımda yine aynı soruyu soracağım.

Valla da yaptık yaw!

Ne diyelim, Allah’tan hayırlısı…

- hayallerinin peşinden gitmeye cesareti olmadığını zanneden, ama en derinlerde o cesareti sürekli besleyen herkese selam olsun bizden.


NOT: Şimdi izninizle, 2 haftadır beni bekleyen gribin pençesine düşmek için aranızdan ayrılıyorum. Deadline'da yakama yapışmadığın için teşekkür ederim sevgili gribal enfeksiyon...

Yorumlar

Adsız dedi ki…
2 Kasım'da bayideyim :) Hayırlı uğurlu olsun, 100. sayının kutlama mesajını da yazmak nasip olsun abi sana.
Adsız dedi ki…
çorluya hemen gelirmi bilmem ama kardeşimin okul gezisi var ona sölicem bakalım bulabilcekmi sinan abi
hep destek tam destek :)
Ekrem dedi ki…
Elinize yüreğinize sağlık.Sabirsızlıkla bekliyorum Antalyaya gelmesini.
Adsız dedi ki…
Şu an iş yerindeyim ve sabırsızlanıyorum. Kocaeli'de büyük ihtimalle 2 Kasım'da çıkacak ama bir an önce mesaiyi bitirip en yakın bayiye gidip "oyungezer geldi mi?" diye heyecanla sorup derginin sayfaları arasında gezinmek istiyorum.

Hoşgeldin Oyungezer. Umarım bu birlikteliğimiz 200. sayıya kadar da devam eder. (Neden 200 derseniz, takip ettiğim aylık yayınlardan sadece bir tanesi bu sayıyı aşabilmiş durumda)
Adsız dedi ki…
Level dergisi daha iyi.
Adsız dedi ki…
Hayırlı uğurlu olsun Sinan abi. Allah nice sayıları aynı heyecanla yapmayı çıkartmayı nasib eylesin inşallah. Arkanızdayız.
emrsag dedi ki…
Kaç tane geldi bilmiyorum ama Sabancı Üniversitesi, Tuzla Kampüsünde, 1 Kasım 2007, saat 14 00 itibari ile tükenmişti Oyungezer. Alamadım. Yastayım.

Not: Geçmiş olsun, ekinesya çayı gribe karşı direncinizi arttıracaktır.
emrecn dedi ki…
daha başlangıç güzel günler göreceğiz ümidindeyim.. umarım buralara gelir dergide seviniriz...
ayrıca geçmiş olsun
tavsiye adaçayı bombardımanı..
Adsız dedi ki…
tebrik ederim. Hayırlı uğrulu olsun :)

İşten çıkıp eve dönerden bir bayide durup kesin sorucam varmı diye, varsa alıcam...

Tekrar tebrik ederim
Onur Olguner
Adsız dedi ki…
Bende tebrik ederim,hayırlı olsun,allah yolunuzu aöık etsin,bu arada geçmiş olsun sinan abi :)sen dinlen bırak diğer yazarlar yapsın gelcek sayıyı :D
Adsız dedi ki…
Büyük maddi sıkıntılarla ve büyük cesaretlerle çıkarılan ilk sayı için, çok hatta fazlasıyla kaliteli olmuş.Sizi nasıl öveceğimi bilemiyorum.Harikasınız...
Adsız dedi ki…
''Şimdi izninizle, 2 haftadır beni bekleyen gribin pençesine düşmek için aranızdan ayrılıyorum.'' :D :D

Geçmiş olsun. (:
Adsız dedi ki…
Sonunda bekledigimiz gun geldi catti. bugun kendimi raftaki yeni level dergisine uzanirken buldum.Sonra aklima geldi sevdigim kimse kalmamisti orada.Almak icin sebep, okumak icin sevkim yoktu. Butun oyungezer ailesine hayirli ugurlu olsun! Maddi sikintilar ve dogan bey bizden uzak allaha yakin olsun!!!
Adsız dedi ki…
Yarın çıkar çıkmaz alacağım.Sabırsızlıkla bekliyorum.Kaç gündür içimde tuhaf bi heyecan var zaten :)Bu arada geçmiş olsun Sinan Bey.
neoxolmis dedi ki…
Yaptığınız büyük cesaret isteyen bir işti. Kimse buna kolay karar veremez ve dahası yapamaz. Kararlılığınıza hayranım açıkcası. Ve sonunda dergi oldu, açıkcası kasımda çıkmasını beklemiyordum dergiyi bayada şaşırdım haberi ilk duyduğumuda.

Herneyse, önemli olan bunu yapabilmeniz. İnşallah 10. yılınıda görürüz Oyungezer'in.Ayrıca çok geçmiş olsun :)
Adsız dedi ki…
Elinize sağlık, çok güzel olmuş umarım istenileni verir ve bi 10 yıl daha deviririz :)
Adsız dedi ki…
Sinan abi inanın çok mutluyum.Yani sizinle olan birlikteliğim 10 yıldır devam ediyor ve umarım da ölene kadar devam eder.Siz bir aile gibisiniz benim ve eminim birçok okuyucunuz için.Her zaman yanınızda olacak olan bir okuyucunuz olarak hepinize en içten dileklerimle başarılar diliyorum.Beni üzen ise aralıkta askere gideceğim için sizlerden ayrı kalacak olmak.Umarım gittiğim yerde de alabilirim dergimizi.İçinizden gelen sese kulak verip mücadeleye devam ettiğiniz için çok teşekkürler!Asla yalnız kalmayacaksınız...
Adsız dedi ki…
Elinize sağlık çok güzel bir dergi yapmışsınız.Başarılarınızın devamını dilerim
Adsız dedi ki…
Tuğbek bey yazınızı merakla okumaya başladım, bitirdiğimde ise gerçekten heyecanlandım. Gerçekten bu ruhtamı kurdunuz derginizi yada başka kaygılarla kurupta bu şekilde mi lanse ediyorsunuz bilemem... ama sunumunuz baştan sona amatör ruhla donatılmış ve bitiş cümlesindeki şamarın etkisi doğan plazanın koridorlarında çınlamıştır mutlaka. Sizin amatör ruhla çıkarttığınız profesyonel dergiye karşılık, profesyonel ortamlarda çıkan amatör dergileri ibretle izliyoruz...
Adsız dedi ki…
Resimlere bakıyorum da sayfa dizaynı çok güzel gözüküyor gözüme, Cd arayüzü de öyle. Tabii bir de elimize alalım, koklayalım okşayalım, (bir daha da bu içerikte cevap yazmayayım :))...
Adsız dedi ki…
kıbrısa da gönderilecek degil mi?
Adsız dedi ki…
Lütfen ve Lütfen bu kutsal insanları yanlız bırakmayalım! Hayallerini yıkmayalım! Herkes çevresine yayıp Oyungezer'in şanını duyursun!!!!!! Goyunundan sayfa dizaynına..ingilizce kelimelerinin yanında yazan okunuşlarına kadar dergi bir bütün...Ve mükemmele yakın diyebilirim..Birtek posta bölümü biraz çorba olmuş fakat düzelteceğinize eminim!! Yolculuklarında TÜM OYUNGEZER ekibine bol şans dilerim!!!!!!
Unknown dedi ki…
oyunmuş bilgisayarmış halflife mış ikiymiş bunlar önemli değil.bu dergi bunlardan çok daha fazla anlam taşıyor bence.hoşgeldin diyelim yatıya da kalırsınız herhalde diye de ekleyelim.
Adsız dedi ki…
maashim yatsin hemen alicam .. ahh yillardir bu kdr heyecanlanmamishtim .. araniza katilmak dilegiyle .. elinize yureginize saglik
Adsız dedi ki…
yarın ilk iş, 2 tane Oyungezer alınacak ;) siz böyle guzel dergi cikarirsiniz da biz cifter cifter almazmiyiz?
MaDWoLF dedi ki…
Sabah ilk iş olarak sordum, bayi yok gelmedi dedi.:((
Halen göremedim, meraktan çatlıyorum...
Adsız dedi ki…
Tek kelimeyle müthiş bir dergi!
Size bu dergiyi çıkartma cesaretini veren okurlar ileridede sizi yanlız bırakmayacaktır..Sadece eski okurlar değil! Bu dergiyi ilk defa gören birinin bile dayanamayacağından eminim!
Blaxis dedi ki…
Ben Tuğbek değilim, Sinan :)

Bu arada küçük bir not: Çok uğraştım ama hastalanamadım :)
Adsız dedi ki…
müthiş bir dergi. emeği geçen herkese binlerce kez teşekkürler...
Adsız dedi ki…
iyi abi iyi işte ne güzel...bize hasta olmayan bir editör lazım..
Bu arada yaptıklarınızı takdir le izliyorum..Ayrılmadan önce verdiğiniz Level arşivlerinden kaçırdığım sayıları okudukça Oyungezere daha bir sarılasım geliyor...
Ben de aldım. İki tane aldım... Biri arkadaşa hediye edilecek. Onu da bağımlı yapacaz kısmetse. Para çıkıştırabilirsem bir tane daha aıcam tükenmeden, poşeti açılmadan rafa kaldırılmak amacıyla, bir efsanenin doğuşuna tanık olduğumun en temiz kanıtı olsun diye. Niye mi bu kadar güveniyorum Oyungezer'e,? Sorarım sizlere, hangi dergi bu gazla, daha çıkmamış ilk sayısını bekleyen binlerce okuruyla çıktı.
Bi dergiyi en büyük yapan adı mıdır, onu çıkaran insanlar mı? Benim yıllardır severek okuduğum dergim çıkmaya devam ediyor, adı değişti o kadar... Gazete bayisine de tembihledim, "bundan sonra oyungezer ayır bana, öbürünü almıycam" diye. Bir değişiklik olmamış gibi devam edebilirim hayatıma artık...
Adsız dedi ki…
Oyungezer, Level'dan kat kat üstün bir dergi olmuş. Dizaynı, içeriği, kokusu, hissi ve dergiyi dergi yapan her şeyiyle...

Umarım hak ettiği yeri bulacaktır okuyucaların gözünde.

Tebrikler
Adsız dedi ki…
ben henüz bulamadim meraktan çatliyorum
Adsız dedi ki…
Level degisini aldım, okudum, bıraktım. Oyungezer'i ise Bolu'da bulamadım, Ankara'ya gittim, aldım, okudum, geriden başa doğru tekrar okudum, lanet olsun hala okuyorum :) her yerinden başka bir yazı çıkıyor. dolu dolu bir dergi olmuş. yeniden kayıt olduğum ogame için verdiğiniz pin kodu ise ilaç gibi geldi. akıllısınız vesselam. bu ay karar vermem gerekiyordu, level ile beraber oyunger'i de almalı mıyım diye. kararımı verdim. Oyungezer aradığım her şeye sahip.
Adsız dedi ki…
aylardir, "satir satir" her tarafini okudugum ilk dergi oldu "oyungezer". saniniza yakisir bir baslangic oldu, boyle devam ;)
Adsız dedi ki…
Hayırlı uğurlu olsun.İnşallah bu dergi bağımsız olarak yaşayabilir.Dualarımız sizinle.Artık Level yok,oyungezer var;samimiyet,erdem,ahlak var.yapaylık yok(Burak Akmenek yok).Gerçkten bu tarz yazarlarda tamizlenince daha iyi oldu.her şerde bir hayır vardır.
HuRRiCaNe dedi ki…
Eskişehir'de 5 - 6 yere baktım,bir türlü bulamadım yarın büfeleri gezeceğim =)
Adsız dedi ki…
Level..Okurdum eskiden hatta hastasıydım diyebilirim.Tüm bu forumları ve blogları keşke en başta görseydim o zaman daha yararlı olurdum.Ancak oyungezeri tarafsız bir okuyucu olarak aldım ve beğendim!baş sayfadaki sinan abimizin resmini gördüğümde " bende diyorum neden beğenmişim?" gibi bir söylemde bulundum!!
Yanlız dergiyi oturduğum ilçeyi ve komşu ilçeleri dolaşmak zorunda kalsamda sonunda buldum! acaba oyungezerin şanı buralara benden önce mi uğramıştı? Umarım öyledir çünkü bu dergi devam etmelidir!
Ekibi eskisinden yenisine..Goyunundan sayfaların kokusuna kadar duygu yüklüdür!! devam edecektir!
Adsız dedi ki…
Helal!
Basarili devaminizi bekliyoruz...

3-4 yil once Level anketinde dergide ne olmasini istersiniz veya nasil bi yenilik olmali gibi bir soru vardi. Tam hatirlamiyorum. Suna yakin birseyler yazmistim; 'her ay bir bolumu bir okuyucu hazirlasin, hatta bir ay dergiyi okuyuculara hazirlatin'.
Simdi Level buna cok benzeyen yarismavari bir olay baslatmis... sakalimiz yok : )
Bakalim posta idaresini yazma isi konusunda israrla ayni isimde devam edilecek mi...
Adsız dedi ki…
Oyungezer ilaç gibi geldi valla.
(Ekim Level'ı açtığımda hasta olmuştum da...)
Alıştığım tat, doğallık, sıcaklık, tanıdığım insanlar,(bir de goyunumuz olmuş bu arada) Sevdim,sevindim, çok beğendim velhasıl.
freelancer dedi ki…
yaptınız, hem de çok iyi yaptınız...
Adsız dedi ki…
Müthiş.
Adsız dedi ki…
Ellerinize sağlık, dergiyi 4 kasımda bulabildim anca. bi kaç yere sordum ki izmir deyim bir de, ilk günden bitmiş dergi hep, sonradan getirttirdik de öyle alabildik. level ide aldım ama sarmadı, bundan böyle oyungezer alıcam.
Adsız dedi ki…
Super bir dergi, şimdiye bir oyun dergisinde kadar hayalini kurduğumuz ve istediklerimizi bir arada bulduğumuz mükemmel bir dergi olmuş... Hiç böylesini beklemiyordum. Baştaki Sinan abimizin yazısından Haberler'e (360drc), Ekran Dışı bölümünden Organize Sanayi (Donanım) bölümüne kadar her sayfası bu kadarmı güzel okumadan geçilemeyecek şekilde hazırlanır yahu.. Dosya konuları, PC ve Konsol incelemeleri, Posta İdaresi, Pixel ve kendi köşe yazılarınızı dikkatle okuduk...

Vay be aynen Aralık 2004 öncesi LEVEL için yaptığımız gibi. Burada bir arkadaşımızın dediği gibi OyunGezer Kasım sayısı ilaç gibi geldi, LEVEL Ekim-Kasım sayısında hastalananlara yani :D
Tabii hiçbir şey kusursuz değildir ufak tefekte olsa eleştirilerimiz olacaktır...

Herkeze savgiler saygılar. Sinan abimizede büyük geçmiş olsun umarım iyişlemişsindir en azından PC nin başında Forumlara uğrayıp Blog'undan yazılanları okuyorsundur. Boşa yazmayalım sona ;)) Önümüzdeki ayda en bu Kasım sayınız gibi güzel bir performans bekliyoruz.. Çalışmalarınızda başarılar...

NOT: Arkadaşlar bir türlü bu görüşlerimizi önerilerimizi ekleştirilerimizi yazacağımız OyunGezer Forumlarına uğrayamadım (biliyorum hatalıyım GOyun'cuk affet beni :) ama yakında ordayım. Güzel dostluklar bilgi paylaşımları yapacağımıza eminim..
Unknown dedi ki…
Walla söylenecek fazla söz olmadıgını düşünüyorum eski level tadını bana fazlasıyla verdi her dergiyi her elime aldıgımda farklı bir duygu ile okuyorum. ( çok mu duygusallığa girdim yoksa :) )
Yazılarınızı okuyarak kopmayı çok özlemisim diyebilirm basarılarınızın devamını diliyorum ins bu dergi de beklenen yere en kısa sürede gelecektir..
Adsız dedi ki…
bu aman ne büyük riske atıldık hay ne muhteşemiz geyiği biraz kabak tadı vermeye başladı. dünyada elindeki sermayeyi riske atıp iş kuran ilk insanlar siz değilsiniz.
Adsız dedi ki…
O kabak tadını da veremeyen dergiler var.
Daha 2. sayısı çıkmış bir dergi içinse hiç de kabak tadı değil.
Kurulu bebek gibi yazmaktan iyidir ^-^
OttO dedi ki…
Kabak Tatlısı süper bir şeydir! Yemeli :)
Adsız dedi ki…
Unutulmuş bir blog daha...
Cık cık cık...
Bu kadar mı meşgulsünüz?
Adsız dedi ki…
Yazık bu bloglara ne kadarbağlanmıştık cık cık cık
Adsız dedi ki…
Buradaki yazıları özledik sanki.
Adsız dedi ki…
Yaşasın oyungezer
Adsız dedi ki…
grip geçmiş olsun sinan abi... sizin ilk sayınız bizim buralara uğramadı :( çok üzüldüm ilk sayınızı kaçırdığıma.dördüncü sayıyı alabildim bir tek. sonuçta ilk sayıdan beri taikp edebiliyorum diyebiliriz
Adsız dedi ki…
geçmiş olsun sinan abi. ama bu bloğa ne oldu. 31 Ekimden beri (yaklaşık 6 aydır birşeyler yazmıyorsun. Derginin yanısıra blogda okumak çok zevkli. Özellikle sinan abinin bloğunu.
Adsız dedi ki…
sinan abi artık blogunu güncelleeee
Adsız dedi ki…
nerelerdesin sinan abi?
Adsız dedi ki…
Hani arabalara yazarlar , Beni yıka diye,
Bu blogun da bir köşesine beni güncelle yazmak lazım :D
Adsız dedi ki…
8 ay oldu artık birşeyler yaz sinan abi. unuttun burayı
Adsız dedi ki…
Abi blogunu bu yüzyılda güncellicen mi?
Adsız dedi ki…
sinan bey karakterinizi bu dergidede belli ettiniz. yine geç çıkıyor derginiz. Ama serbest piyasa burası ve Level size fark atıyor geçmiş olsun.
Adsız dedi ki…
Aha misilleme buna da karşılık vermezsin ayıp sana sinan abi :D

"BENİ YIKA"
Adsız dedi ki…
AA..A...Dergi çıkışıyla karakter tahlili yapanıda ilk kez gördüm.Bitmemiş dergi mi okuyalım?Salak mıdır nedir?
Adsız dedi ki…
1. Yılınız kutlu olsun :D Kasım sayısının çıkmasını dört gözle bekliyorum. Nice seneler görürüz inşallah :D
xleonxnkx
Adsız dedi ki…
1.Yılınız kutlu olsun. Süper bir sayı olacağa benziyor. Kısmetse bu hafta alacağım. Bu arada Sinan abi birşeyler yaz artık özledik seni.
inesis. dedi ki…
ne gripmiş be sinan, 400 günü geçti hâlâ kıvranıyor musun pençesinde? yüzünü göremiyoruz bari şuraya resmini falan koy ona bakalım =)
Deli Profesör dedi ki…
Dergiyi çıkarmadan önce bi gençlik hevesiydi bu blog, uçtu gitti :D
Adsız dedi ki…
Hem istifalarınızı yazdınız, hem de 10 yıllık tazminatınızı aldınız. : )
Allah herkese sizin gibi istifalar nasip etsin. Vogel Burda iyi niyetli davranmış vesselam. : )
Adsız dedi ki…
eee.. bi sene oldu, blog hala tamtakır? :)
Adsız dedi ki…
güzel
Adsız dedi ki…
güzel

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anime, çizgi film değildir!

12'den 20. Güne Zıplayış

388@0