Bir efsaneydi, efsaneydi Türk Telekom olmak!

TT hakkındaki saçmalıkları biriktirmek gibi bir misyon edindim sanki. Son birkaç gündür yurtdışı çıkışlarında yaşanan yavaşlık ve kopmalar az önce canıma tak etti ve Türk Telekom'u aradım. "Yurtdışı bağlantılarda sorun mu var" soruma "evet" cevabı almaya şaşırmadım. Sonuçta geçen ay başımıza gelenlerden sonra (bkz. Level Şubat - Bilen Adam) hiçbir şey beni şaşırtamazdı.
Veya öyle mi? "Peki arızanın ne zaman giderileceğini biliyor musunuz?" soruma call-center görevlisinin cevabı beni benden aldı:

"Arıza teknik bir arıza olduğu için zamanı değişebilir"

Hmmmm.... Demek ki arıza teknik bir arızaymış. Ama teknik olmayan bir arıza olsa şappadanak cevap alacakmışım. "Türk Telekom'da teknik olmayan nasıl bir arıza oluşabilir" sorusu üzerine 2.5 dakikalık, uzun bir beyin fırtınası geçirdim:

"Evet beyefendi. Şu anda organik bir arıza yaşıyoruz. Müdürümüzyurtdışı bağlantılarını diliyle kontrol ederken soğuktan yapıştı. 15 dakika içinde sıcak su döküp sorunu çözeceğiz."

"Evet beyefendi. Şu anda psikolojik bir arıza yaşıyoruz. Bir arkadaşımız şizofren, ana router'ımızın kendisini içine çekip üzerinde deneyler yapmak isteyen uzaylıların üssü olduğunu zannederek baltayla ortadan ikiye böldü. Yenisinin gelmesi bir hafta sürecek."

"Kusura bakmayın beyefendi. Ruhani bir sorunumuz var. GhostBusters ekibini çağırdık ama uçakta yer bulamamışlar. Vakumlarını gümrükten geçirebilirlerse 3 gün içinde sorun çözülecek."

Yorumlar

Adsız dedi ki…
hehehe vallahi sinan abi gece gece baya güldüm ama bu yavaşlama benimde dikkatimi çekmişti 2 gündür.Heralde sen aradıktan sonra düzelttiler şuan eski haline döndü (:
Adsız dedi ki…
Bizim bu adamları protesto etme gibi bir hakkımız yok mu? Gerçi etsek de vurdum duymazlık yapar bu adamlar.
Hala sorun var kafayı yiyeceğim.
Pathologic dedi ki…
Valla ben Türkiye'de teknoloji ile ilgili bir işin tıkırında gittiğini hiç görmedim.Hele de işe birazcık devlet eli karışmışsa...
Kaan dedi ki…
yıkıldım, yıkıldım ki hem de ne yıkıldım...

çok iyi ya...
Adsız dedi ki…
bu fahiş fiyatlarla ve bu altyapıyla hiçbiryere varamayız biz. afrikadayız sanki...
Adsız dedi ki…
Ben de 2 günce önce aradım kadın genel problem var dedi, dün aradım adam öyle bir problem yok, herşey normal, sizin hattınızı kontrol edelim diyip arıza kaydı aldı. 3-4 gündür ne Wow NE Fear multiplayer oynanabiliyor.
Kısa not: gece 12'den sonra biraz daha iyi, belki teselli olur
Burak Gürbüz dedi ki…
o da bişey mi, ben bunları aradım
Ben: bağlanamıyorum. 718 hatası veriyor.
Adam: avrupa yakası'nda genel bir arıza mevcuttur. bekleyin, bir süre sonra tekrar deneyin.
Ben: Ne kadar beklemem gerek
Adam: hata teknik bir arıza olduğu için bir süre beklemelisiniz
Ben: Tamam da bu "bir süre" 1 dk da olabilir 1 ay da.
Adam: Evet, olabilir
Ben: ?!?$#£@
Adam: İyi akşamlar
Ben(İçimden): Allah belanı...
Adsız dedi ki…
Sinan abi valla bin yaşa yine güldürdün bizi ama haklısın yaw nedir bu telekomdan çektiğimiz. Adamların dünyadan, birbirlerinden, teknolojiden vs. birçok şeyden gıdım haberi yok. Allah insanın işini telekoma düşürmesin diorum.
Adsız dedi ki…
milleti enayi yerine koyup nasıl olsa yer bu kerizler diye limitsiz internet fiyatını yüz milyona çıkartmak isteyenlere: hollanda'daki, 2 mbit 10 gb internetin 15 euro (25 ytl),benim ülkemdeki 512 kbps 3 gb kotalının 29 ytl olduğundan haberin var mı? hem daha hızlı hem daha geniş kapasiteli. neye örnek bu şimdi, tt'nin saçmaladığına mı?

demokrasi seçme hakkıdır. ben ister limitliyi seçerim ister limitsizi... ama adamlar limitliyi resmen dayatıyor. 49 ytl, limitsiz için makul bir fiyatken 99 ytl gibi imkansız bir fiyat istiyorlar.limitsiz, limitlinin 3,5 katı! hollanda'da 3,5 katı mı!

villa ile varoşun niceliği aynıdır, niteliği farklıdır. devlet nitelikten para almaz. (nedense almaz) katrilyonları olan adam da aynı oranda vergi öder (cebinde ama katrilyon kalır ödesede ödemesede koymaz adama) milyonları olan adam da (ama cebinde üç-beş milyonu kalır ayın sonu zor gelir ya da gelmez borç yapar)...

elektrik, su, telekominikasyonun ise niteliği yoktur, niceğiliği vardır. yani su artvin'de de sudur, ıstanbul'da da... zenginin de interneti internettir, fakirdinde... ama zengin 49" plazma tv'de görür sayfaları, fakir 14" tüplüde (ama yinede ikiside aynı oranda kdv öder)

ayrıca sen vergi ile devletin sattığı malı aynı kefeye koyamazsın. ınternetten devlet kar amacı güder, devletliği gider şırket olur. vergide sosyal amaç güder (fakiri korur, zenginden alır; en azından öyle olması gerekir) ama devlet şu an zenginden de alıyor, fakirden de. kendi halkına dünyanin en pahali ınternetını en pahali benzını satiyor!

şimdi ben istersem 24 saat açık bırakırım, istersem tonla illegal şey indiririm. gelsin maliye ya da polis bıreysel olarak bassın, tutuklasın. ama sen dünya standartlarinin çok üzerınde fıyatlari dayatip bunu emsal gösteremezsın çünkü sen şu an karşimda devlet değıl kar amaci güden tekel bır şırketsın! devletlerle organık baği olmasi bır tekele ıstedığı kadar karla ya da faış oranlarla fıyat belırleme hakkini vermez!

devlet içimizden falan çıkmıyor... paran varsa, arkan varsa devletsin... 550 tane adamı ben seçmedim, seçenler kendini avutsun. beni temsil eden bir allah'ın kulu olmadığı gibi seçmediğim adamların icraatlarından da memnun değilim. beğenmiyorum kardeşim, ne tt'yi ne tmsf'nin ihaleleri nede özelleştirmelerdeki adaletsiz satışları... onaylamıyorum, zorla mı... şeffaf olsunlar, halka açıklayıp, halkin onayini alsinlar...

zorla mı kabul ettireceksiniz bana! orada ne demokrasi nede cumhuriyet vardır...

ne demek devlet seni soyabilir! devlet benim verdiğim paralarla iş yapıyor, ben onun patronuyum. ama türkiye'de nedense bu tam tersi!

gerçekte devlet vatandaşına muhtaç. ben olmasam kimden vergi alcak, kimden ordu kuracak... ya artık vatandaşlık bilinci nedir bilelim. avrupa'yı avrupa yapan "birey devletten üstündür" anlayışı.

kanun çıkar muhatabı sadece belirli bir zümre olursa, derim. adalet, eşitsizlik üretmez! üretirse adalet olmaz! türkiye'de adalet yoksa, uyanmayan değil uyan zarar görür. bir yere öyle varamıyoruz, böylede...

bir musibet bin nasihatten iyidir. bak maziye biz türkler zor zamanlarda adam olmuşuz. ülke kaosa gitmeden, biz "kanun" ve "hukuku" anlamayız. böyle tek taraflı işlemeye devam edersede vatandaş koyun, devlet çoban olmaya devam eder gene bir yere varamayız...

çiğnenmiyor mu kurallar ülkede, kaç kişi takıyor, bana onu söyle... biz emniyet kemerini polis görünce takan bir toplumuz, her konuda böyle... kuralların mantığını anlamak lazım ama matıklı kurallarda çıkarmak lazım. ben bu ülkede kişiye özel kanun çıktığını bilirim...

rusya'da da %99 kopya yazılım ama ea, eidos vs. gibi firmalar rusça versiyon çıkarıp satmayacağını bile bile piyasaya sürüyorlar, ne alaka?

bu ülkede ekmek bulamayan milyonlarca insan varken senin arkadaşının 80 milyarı jeep'e vermesi, kopya windows kullanmasından daha abestle iştigal bir hadisedir.

windowsla bill gates kalkınır, bill gates benim babamın oğlu da değildir. sanki amerikalı it şirketleri bizim gibi devletleri çoook düşünür bende onları düşünücam...

allah'a çok şükür ülkemde olan, dünyada olan olaylardan haberdarım. en azından hayatım galatasaray-fenerbahçe maçları, son çıkan cep telefonları, milyarlık arabalar ve süslü kızlardan ibaret değil. kahvelerdeki işsizler bu ülkenin gerçeğidir. devlet kendi gerçeğine kulak tıkamışsa bu da onun ayıbıdır.

bana kimse "sen karışma işine bak" diyemez. koyun değilim ki ben sadece kendi işime konsantre olup en iyisine ulaşmak için çabalayım. çok bu halkı kandırdılar, çok küstürdüler. yazıklar olsun herkeze, yazıklar olsun çanakkale'nin, anafartalar'ın, kurtuluş savaşı'nın mübarek şehitlerinin kurduğu vatanı bu hale getirenlere...
İyi bir rakip gerek ki biraz silkelenip kendilerine gelsinler...
elifbb dedi ki…
ben aradigimda karsima cikan teknik servis elemani arkadas da israrla "hanfendi bizde bir sey yok, her sey tikir tikir calisiyor, sizin bilgisayariniz bozulmus" demisti :)))
EsteticA dedi ki…
yaşasın telekom, yaşasın kesintili bağlantı, yaşasın delilik!

brrsaaaahhhtieeeeeeee... (anlamını sormayın.)
Adsız dedi ki…
TürkTelekom: Son Sürat Rezillik!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anime, çizgi film değildir!

12'den 20. Güne Zıplayış

388@0